(FOTO) Policijska akcija “Zaghi”! Razbijena kriminalna grupa!

U zajedničkoj akciji policije Slovenije i Italije, kodnog naziva “Zaghi” razbijena je međunarodna kriminalna grupa koja je krijumčarila drogu takozvanom “Balkanskom rutom”.

Među uhapšenima je šest državljana BiH i dvojica Hrvata. Ova kriminalna organizacija je preko Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije krijumčarila velike količine droge u Italiju, gdje su je preprodavali. Istragom je utvrđeno da su švercom droge “zaradili” oko milion eura, javili su slovenački mediji.

– Riječ je o dobro organiziranoj međunarodnoj kriminalnoj grupi čiji su članovi preprodavali kokain, metamfetamin, heroin, hašiša i cannabia – kazali su iz Uprave policije Kopra, čiji su pripadnici, na zahtjev italijanskih sigurnosnih službi učestvovali u istrazi od augusta prošle godine. Potvrdili su da su i istražitelji iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Austrije također bili uključeni u istragu i učestvovali u akciji pod imenom “Zaghi”. Kako se navodi u policijskom izvještaju, ova kriminalna grupa od tridesetak osumnjičenih, sa područja BiH je takozvanom “Balkanskom rutom” preko Hrvatske i Slovenije krijumčarila velike količine ilegalnih droga u Italiju. Kada je policija prikupila dovoljno dokaza, konačna akcija izvedena je 22. februara u Trentu u Italiji. Zaplijenjena je velika količina droge, uključujući 1,5 kilograma kokaina, dva kilograma metamfetamina, pet kilograma hašiša, 12 oružja duge cijevi, četiri automobila i 13.250 eura u kešu, prenosi zurnal24.si.

Pritvor je određen za 18 osumnjičenih, dok je pet uhapšenih smješteno u kućni pritvor. Za ostalim članovima grupe, policija još traga, piše slovenački portal Žurnal24.si.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79