(FOTO) Policijski preteres kod Cazina

Pripadnici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a USK su, na osnovu prethodno prikupljenih operativnih saznanja i osnova sumnje o počinjenju krivičnog djela pretresli porodičnu kuću, prateće objete i motorna vzila koja koristi D. S. (22) godine iz mjesta Tržac kod Cazina.

Kako je saopćeno iz MUP-a USK, pretres je izvršen s ciljem pronalaska narkotičkih sredstava ili opreme za proizvodnju, kao i drugih predmeta koji mogu biti povezani sa zloupotrebom opojnih droga, nedozvoljenog oružja ili eksplozivnih materija, te drugih sumnjivih predmeta koji potječu iz krivičnih djela.

Prilikom pretresa pronađene su po jedna kesa sa materijom koja asocira na kokain i marihuanu, tri mobitela, digitalna vaga, 3.000 KM, dva laptopa, puška M-48 i pet metaka cal. 7,9 mm, automatska puška i osam okvira za municiju, te 241 metak cal. 7,62 mm.

Foto: MUP USK

Zbog sumnje da je počinio krivična djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, uhapšen je i kriminalistički obrađen D. S., naveli su iz policije.

U toku je dokumentovanje krivičnih djela prenosi Faktor.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79