(FOTO) Prepravljao fotografije a donacije uzimao sebi?

Redakciji portala Crna-Hronika poslali ste informaciju o prevari koja se desila u vezi akcije prikupljanja novčanih sredstava za izgradnju bunara po Africi.

Cijelu priču prenosimo u cijelosti:

“❗❗❗UPOZORENJE❗❗❗
U ime Allaha Milostivog Samilosnog.
Upozoravam javno na prevaranta Elvira B. koji isključivo vara merhametli Muslimane koji udjeljuju u ime Allaha i tako žele postići ahiretsku nagradu. Prije par dana sam napisao tekst upozrenja ali nisam naveo ime ali sad sam to uradio iz razloga koje ću inšallah navesti u daljem textu.

Naime Elvir je zloupotrijebio naše povjerenje tj. članova grupe i projekta Sadaka & dobro dijelo na čijem je čelu naš brat Admir K. na način da je učestvovao u par naših projekata gdje se pojavljivao na slikama u našim objavama.
Praveći paralelno duple viber grupe fb stranice, iskorištavao je NAŠE PROJEKTE koje je predstavljao kao svoje i tako dobijao povjerenje muslimana koji su mu davali novac želeći učestvovati u hair projektima.

Znao je da smo sarađivali i uplaćivali našoj hairli braći Haris H. i Aldin K. za izgradnju bunara u Afici koje oni odgovorno i uspješno već godinama grade i ovim putem molim Allaha da im podari svako dobro na oba svijeta.
Amin.

Elvir B. je uzimao pare za izgradnju bunara u Africi kao i za hair česme u Bangladešu za izbjeglice Rohinje iz Mijanmara koje je zadržavao za sebe a kao “dokaz” da je projekat realizovan skidao je slike sa profila Aldina K. prepravljao ih u foto šopu i slao ljudima od kojih je uzeo novac.

Također je uzimao novac za sakatul-fitr koji nije dolazio do nas a to smo tek saznali
dobijamo informacije i javljaju nam se braća koja su slala novac za razne projekte koji NEPOSTOJE kao i za plaćanje lično njegovih “inpekcijskih kazni” za neprijavljene radnike.

Informacije radi dotična varalica je “vlasnik” beauty i hidzama centra koja se nalazi u jednom sarajevskom naselju.

Prije par dana sam dobio informaciju da mu je uplaćeno 5.000€ za izgradnju česmi u Bangladešu koje i poslije 3 mjeseca nisu realizovane i otišao sam uz prisustvo Sead A. i Sulejman K. da pitamo kako napreduje projekat gdje je on davao neka nelogična objašnjenja i naknadnom provjerom se utvrdilo da on NIKAD NIJE UPLATIO NOVAC ZA TU SVRHU!!!!

Na moje pitanje: “ko je skidao i prepravljao slike sa Aldinovog profila”?
on je odgovorio: “Ja”
na moje pitanje:”koji je razlog prepravljanja slika”?
on je cinično i bezobrazno odgovorio:BIO MI ĆEJF!!!


Na zahtjev da odmah vrati novac rekao je da pare nisu kod njega već kod neke druge sestre i uspjeli smo ga vratiti tek poslije 7 dana uz konstantne pozive i pritiske.
U razgovoru sa našim bratom Senad Š. smo saznali da mu je i on uplatio bunar i kada je pokazao sliku bunara ustanovili smo da je i ta slika bunara prepravljena u foto-šopu koji će te imati priliku vidjeti u prilogu kao i njegovo ranije priznanje da je varao ljude i njegovo “traženje halala”.


Ovom prilikom molimo sve koji su imali ikakve veze sa ovim prevarantom a sumnjaju da su prevareni da se jave radi provjere i pokretanja postupka pred nadležnim institucijama.
Takođe molimo Vas da što više šerujete ovo upozorenje i tako sačuvate imetak drugih muslimana jer i pored svih prevara taj čovjek nastavlja dalje sa skupljanjem novca i varanjem muslimana.

 

 

Ovo ima samo u Bosni: Tokom teravije u džamiji gledao finale Lige prvaka

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments