(FOTO) Privedene tri osobe jer su marihuanu posadili pored kukuruza

U nastavku policijske akcije „Plantaža 2022“ na području Dervente u utorak su uhapšene tri osobe i zaplijenjena je plantaža sa više od 400 stabljika indijske konoplje.

Prema nezvaničnim informacijama, uhapšeni su Alen Lukić (52), Zoran Erić (41) i Alen Gračankić (27).

Akciju su u utorak izveli pripadnici Policijske stanice Derventa, zajedno s kolegama iz Sektora kriminalističke policije i Jedinice žandarmerije Policijske uprave Doboj.

Tokom akcije policija je pretresla osumnjičene, ali i više lokacija koje oni koriste na području Dervente.

– Na osnovu naredbe Osnovnog suda Derventa pretreseni su kuća i pomoćni objekti kod A.L. iz ovog grada, gdje je pronađeno 440 stabljika indijske konoplje. Istog dana, pretresen je i Z.E, kao i kuća i pomoćni objekti, takođe na području Dervente, te je zaplijenjeno 99 sjemenki koje asociraju na indijsku konoplju, kao i mobilni telefon iPhone – rekla je portparol Policijske uprave Doboj, Dragana Kerkez.

Pretres

Ona je pojasnila i da je policija u utorak pretresla kuću i pomoćne objekte od A.G. iz Dervente. Tom prilikom pronađena je i oduzeta providna vrećica u kojoj se nalazilo 4,18 grama marihuane.

– A.L. i Z.E. su uhapšeni zbog sumnje u prozvodnju odnosno rasturanje droge. Z.E. je nakon kriminalističke obrade pušten na slobodu, dok je A.L. predat Okružnom javnom tužilaštvu Doboj. Protiv A.G. će nadležnom sudu biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka – istakla je Kerkezova.

Izvor Srpskainfo pojasnio je da su sva trojica uhapšenih odranije poznati policiji po krivičnim djelima.

– Prema prvim informacijama, njih trojica nisu međusobno sarađivali u prodaji marihaune, ali su svi poznati policiji po krivičnim djelima – kaže naš sagovornik.

Dodaje da je policija iz Dervente operativnim radom na terenu došla do informacija da se pomenuta trojka može dovesti u vezu s krivičnim djelima oko trgovine drogom.

Nakon što su došli do tih informacija pokrenuta je istraga protiv njih. Inspektori su duži period skupljali dokaze protiv osumnjičenih. Praćene su njihove aktivnosti i veoma se požrtvovano radilo na prikupljanju dokaza. Kada su shvatili da imaju dovoljno dokaza protiv osumnjičenih odlučeno je da se u utorak u jutarnjim časovima krene u finalizaciju akcije i hapšenje osumnjičenih – ističe naš izvor.

Akcija

Kaže da je akcija krenula u ranim jutarnjim časovima, dok su osumnjičeni spavali.

– Policija je na terenu bila već u šest časova i krenuli su s pretresima. Tom prilikom pronađeni su marihuana, sjemenke i indijska konoplja, ali i drugi dokazi koji je bi mogli pomoći policiji u daljem postupku protiv osumnjičenih. Nakon toga su osumnjičenim stavljene lisice na ruke i privedeni su u službene policijske prostorije na kriminalističku obradu – pojasnio je izvor Srpskainfo.

Istakao je da je policija najveći „ulov“ imala kod Alena Lukića, koji je zasadio plantažu marihuane.

– Policija je ranije primjetila tu plantažu, ali se čekalo da se prikupi dovoljno dokaza kome ona pripada. Ta plantaža je bila zasađena u blizinu njegove porodične kuće i nedaleko od kukuruza – dodao je pomenuti izvor.

Da je Lukić uspio obrati i osušiti ove stabljike dobio bi drogu čija bi vrijednost bila do 200.000 maraka.

Dodao je da će policija i u narednom periodu na području Dervente vršiti pojačane aktivnosti kako bi se spriječile zloupotrebe opojnih droga.

DROGA U TEGLAMA

Pune ruke posla imali su i pripadnici Policijske uprave Prijedor. Oni su prilikom pretresa u tom gradu pronašli dvije staklene tegle sa više od kilogram materije koja asocira na marihuanu. Nakon što je 27. juna tokom kontrolisanja Prijedorčanina B.A. oduzeta materija koja asocira na mješavinu duvana i marihuane, ukupne bruto mase 28,5 grama, te mrvilica, istog dana je pretresen stambeni objekat u Prijedoru, koji on koristi.

– Tada su pronađene i oduzete dvije staklene posude s materijom koja asocira na marihuanu, ukupne bruto mase 1.326 grama, i metalna drobilica – naveli su iz policije.

On je zatim saslušan u svojstvu osumnjičenog i protiv njega će Tužilaštvu biti dostavljen izvještaj

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79