(FOTO) Roditelji ogorčeni: Više pasa lutalica ispred škole nego učenika

(FOTO) Roditelji ogorčeni: Više pasa lutalica ispred škole nego učenika


Redakciji portala Crna-Hronika javila se grupa ogorčenih roditelja iz Tuzle koji su ogorčeni nepodizimanjem nikakvih akcija od strane nadležnih ustanova kao ni direktora Osnovne Škole Kiseljak u Tuzli.

Kako kažu uputili su više apela nadležnim institucijama, međutim nisu dobili niti jedan odgovor a ne akciju kojom bi riješili problem koji imaju.

“Svakodnevno u školskom dvoristu OS “Kiseljak” dovodim svoju djecu koja pohađaju 4 i 2 razred iako bi djeca mogla i sam da idu u skolu bez moje pratnje to nismo u mogućnosti ni ja ni ostali roditelji jer svaki dan u školskom dvoristu bude oko 10 napuštenih pasa lutalica.

Na apele prema uposlenicima škole isti su samo potvrđivali nadležnima da imaju problem ali za ove 4 godine koliko moja kćerka pohađa navedenu školu, problem nikad nije riješen niti vidim da neko nešto riješava po ovom pitanju.

Ja kao roditelj sam prinuđen da javno apelujem na rješavanje jer djeca su u strahu svakodnevo, ne mogu ići sama u školu, ne mogu izaći na veliki odmor, a vjerovatno se čeka posljedica da bi neko poduzeo nešto. Šta treba da psi raskomadaju dijete da bi direktor ili ministar obrazovanja TK nešto poduzeo? – pitaju se ogorčeni roditelji.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija