(FOTO) Sarajlije muku muče sa stjenicama

Posljednjih mjeseci Sarajlije muku muče sa stjenicama. Nažalost, samo malo broj građana potraži i stručnu pomoć prije nego što stjenice osvoje sve što mogu.

Nažalost, odgovorne ovaj problem ne dotiče previše, baš kao što ih nije dotakla ni nedavna pojava scabiesa (šuge). Međutim, vijećnik u Općinskom vijeću Novo Sarajevo Srđan Srdić je prepoznao ovaj problem.

– Da li ste na prostoru Novog Sarajeva u posljednje vrijeme primjetili sve veći broj odbačenih madraca, kreveta i ostalog namještaja? Znate li koji je razlog tome? Širom općine sve je češća pojava stjenica! Ljudi šute, ali to je velika potencijalna prijetnja za naše sugrađane!

Preventive radi, za predstojeći budžet jedan od mojih prijedloga je bio da se: planira budžetska stavka preventivne dezinsekcija za sprečavanje širenja stjenica. U posljednje vrijeme došlo je do povećanja slučajeva najezde stjenica. Suzbijanje nije nimalo jednostavno i zahtjeva primjenu većeg broja različitih mjera. Samim tim i finansijski je to zaista teško ispratiti.

Veliki broj naših sugrađana nije u finansijskoj mogućnosti da izađe na kraj sa ovom vrstom štetočina, a kao što je poznato one se jako teško uništavaju. Molim da se ovaj prijedlog shvati ozbiljno, jer u našoj Općini je došlo do znatnog povećanja prisutnosti stjenica. Velika je vjerovatnoća da će u narednom periodu pojava stjenica biti jedan od najvećih problema naših sugrađana, obrazložio je Srdić.

Crna Hronika saznaje da najveći problem sa stjenicama imaju stanovnici Trga Heroja, ali nimalo manji nije problem i na Otoci, Alipašinom Polju, Marijin Dvoru.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79