(FOTO) Šta će biti sa “Žitoprometom”?

Dan “D” u bijeljinskom “Žitoprometu” nije donio nikakvo rješenje problema u koje je zaglibio ovaj gigant. Ponovi novi rok. U narednih mjesec dana tražiće se izlaz. Radnici smatraju da je jedino rješenje promjena vlasničke strukture.

Još jedan mjesec pred radnicima “Žitoprometa” sa nadom da će se naći izlaz iz začaranog kruga. Po njegovom isteku, stvari moraju biti jasne. Produžetaka više nema, a rješenje je promjena vlasničke strukture.

“Mi ne vidimo nikakvo drugo rješenje”, rekao je Dušan Tomić, predsjednik Sindikata “Žitoprometa”, Bijeljina.

127 radnika, i dalje dolazi na posao iako platu nisu dobili 10 mjeseci, niti su im uplaćeni doprinosi. Ukupna dugovanja “Žitoprometa” za plate su oko milion i trista hiljada maraka.

U problemu su i poljoprivrednici, koji se i ove godine pitaju gdje će sa pšenicom.

“Svake godine je bio `Žitopromet`, ove godine ni sami ne znamo kako ćemo i šta ćemo. Ima i privatnih mlinova, ali mislimo da bi bio pravi potez od države da se ovdje neka sredstva ulože da se bar naprave robne rezerve”, kaže Boško Radić, poljoprivrednik iz Semberije.

Međutim, sindikalni vođa, prenosi obećanja:

“Ja moram da poručim poljoprivrednicima, da zahvaljujući predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, predsjedniku Vlade Republike Srpske Radovanu Viškoviću, kapije `Žitoprometa` će biti otvorene za sve poljoprivredne proizvođače i ove godine”.

I dok su radnici nezadovoljni, predstavnici sindikata još uvijek vjeruju u obećanja.

Za to vrijeme radnici “Žitoprometa” strpljenja više nemaju.

Većinski vlasnik Slobodan Pavlović je radnicima poručio da on želi da proda “Žitopromet”, da potencijalnih kupaca ima, ali o detaljima nije želio govoriti.

Pritisnuti mukama, radnicima je svaki dan nastavak agonije, koja, kako ističe predsjednik sindikata mora biti završena u narednih nekoliko dana prenosi BN TV.

U BiH se zvanično više ne smiju uvoziti automobili stari 10 godina!

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments