(FOTO) Teška nesreća kod Konjica: Sudar dva vozila, pričinjena veća šteta

(FOTO) Teška nesreća kod Konjica: Sudar dva vozila, pričinjena veća šteta


Teška saobraćajna nesreća dogodila se na magistralnom putu M17 u mjestu Orahovica.

U nesreći su učestvovala dva putnička automobila marke VW Golf 2 i BMW X5.

Nakon završenog policijskog uviđaja saobraćajne nezgode normalizovano je saobraćanje na magistralnom putu M-17 Konjic-Jablanica, kod mjesta Orahovica.

POGLEDAJ GALERIJU

Na većini puteva u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu.

Zbog učestalih odrona izdvajamo puteve: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Turbe-Karanovac, Sarajevo-Foča, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf i Bugojno-Kupres, kao i prevoje Rostovo (Novi Travnik-Bugojno) i Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje).

Radovi su aktuelni na putevima Čevljanovići-Nišići i Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka). Na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

U noćnim satima (23-05 sati) izvode se radovi na redovnom održavanju rasvjete u tunelu Čaklovići na magistralnom putu Tuzla-Kalesija, a za to vrijeme vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Pojačan je promet vozila i duga je kolona na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnom prelazu Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prelazima putnička vozila za sada ne čekaju duže od 30 minuta.  a.

Apelujemo na vozače da voze opreznije i da izbjegavaju rizična preticanja. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija