(FOTO) Više od 3.000 učesnika defilovalo na Trgu Krajine u Banjaluci

(FOTO) Više od 3.000 učesnika defilovalo na Trgu Krajine u Banjaluci


Centralni događaj proslave Dana Republike Srpske večeras je bio svečani defile u Banjaluci.

Na Trgu Krajine posjetioci su mogli da, između ostalog, vide dron šou, maping i 3D animaciju sa vizualom simbola Republike.

Republika je imala svoj početak u miru i nastavila da postoji u ratu. Moramo odati poštu onima koji su dali svoje živote za ovu Republiku i zato je ne damo. Ne može niko da nam je uskrati. Republika Srpska je za nas sloboda, rekao je Milorad Dodik, predsjednik RS.

Ešaloni su formirani od od policijskih službenika Specijalne antiterorističke jedinice, policijskih službenika Žandarmerije, i jedinica žandarmerije Banjaluka, Doboj, Gradiška, Prijedor, Mrkonjić Grad, Bijeljina, Zvornik, Pale, Foča i Trebinje, policijskih službenika Druge, Treće i Šeste čete Posebnih snaga policije policijskih uprava Prijedor, Doboj i Trebinje, kadeta Policijske akademije, učenika Srednje škole unutrašnjih poslova…

U defileu su predstavnici Saveza ratnih vojnih invalida Republike Srpske, Saveza logoraša Republike Srpske i Organizacija starješina Republike Srpske, Kazneno popravnog zavoda Banjaluka, Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske, Doma zdravlja Banjaluka, Lovačkog saveza Republike Srpske, Pošta Srpske, Šuma RS, Autoputeva RS…

Par hiljada građana se okupilo u Banja Luci povodom 9. januara

POGLEDAJ GALERIJU

Podsjećamo Ustavni sud BiH više puta proglašavao neustavnim 9. januar kao dan RS-a
Ustavni sud BiH objašnjava u svojim odlukama da RS može obilježavati Dan Republike, ali da to ne može biti 9. januar.

Ustavni sud BiH objašnjava u svojim odlukama da RS može obilježavati Dan Republike, ali da to ne može biti 9. januar. Za stanovništvo koje nisu Srbi, 9. januar 1992. godine označava početak progona i ratnih zločina, dok Srbi slave dan rođenja RS-a. Ustavni sud BiH nalaže da dogovorom treba doći do nekog novog datuma, koji će biti prihvatljiv svima. Entitetske vlasti u Banoj Luci poručuju da na to ne pristaju.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija