(FOTO+VIDEO) Navijač pokušao oštrim predmetom nauditi suparniku: Veliki propust organizatora i MUP-a KS?!

Gradski ili nacionalni derbiji na prostoru bivše Jugoslavije napeti su gdje god došli. Uoči 145. vječitog derbija između Željezničara i Sarajeva na Grbavici došlo je do sukoba.

Navijači gostiju probili su zaštitnu ogradu i utrčali na teren, te se zaputili ka južnoj tribini prema Manijacima. Kako se vidi na snimku, oteli su im transparent.

Epilog huliganskog obračuna na Grbavici: Jedan navijač Sarajeva izboden, ima i povrijeđenih

Na stadionu je veliki broj pripadnik “Hordi zla”, navijačke grupe Sarajeva, koji su krenuli prema južnoj tribini s “Manijacima”, navijačima domaćeg kluba.

Želja Hordi Zla vjerovatno je bila da skinu transparent Manijaka sa ograde, zbog čega je izbila tuča u kojoj su se navijači obračunavali šakama, bakljama, ali i hladnim oružjem. Kako saznajemo, u obračunu jedan navijač Željezničara je hladnim oružjem nanio povrede navijaču Sarajeva, a još minimalno jedan navijač je povrijeđen.

(VIDEO) Navijački neredi: Pogledajte kako 15 navijača Željezničara udara 1 navijača Sarajeva

 

“Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo poduzima sve potrebne mjere s ciljem osiguranja ove utakmice. Koristimo priliku da pozovemo građane, a posebno navijače pomenutih klubova, da svojim ponašanjem daju doprinos kako bi ovaj značajni događaj protekao u sportskoj i fer atmosferi, uz napomenu da nikakva ponašanja koja imaju obilježje prekršaja ili krivičnog djela neće biti tolerisana.” izjavili su iz MUP-a KS, dan prije utakmice.

Pogledajte video klip kako huligan pokušava izbosti navijačkog rivala na sportskom terenu.

Video od 1:25

 

Kakva je situacija? Ima li nereda na derbijima i hoće li ih biti? – pitam kolegu dok se prema stadionu probijamo kroz otvorene roštilje s ćevapima i lepinjama, piše Mati.

– Ma, neće, ne brini – odgovara.

– Za derbi smo trebali biti akreditirani pa smo krenuli do press ulaza. Do tamo smo prošli jednu kontrolu na kojoj je bilo dovoljno reći “da smo novinari”, a kad smo došli do press pulta nismo bili na spisku. Lokalni kolega rekao je da smo novinari, ali je i on kao i ja zaboravio press iskaznicu kod kuće – dalje piše o svom doživljaju na sarajevskom derbiju Indexov Stjepan Mati.

– “Nema veze, upišite se tu na papir”, rekla nam je djevojka na ulazu nakon čega smo krenuli prema tribini i došli do druge kontrole kojoj smo isto samo rekli da smo novinari i tek nas je na samom ulazu na tribinu netko pitao akreditaciju.

“Ma, nešto su zabrljali na spisku dolje pa je nismo dobili. Novinari smo, daj pustite nas. Kolega je iz Zagreba došao na utakmicu”, uvjerava moj pratitelj redara koji je kao nervozno zavrtio glavom i samo rekao “‘Ajde!” – piše Mati.

– Baš dobro da mi je kolega rekao da neće biti nereda jer je u trenutku kad smo dolazili na stadion desetak pripadnika Hordi zla, smještenih u kutu stadiona, ušetalo na teren dok su se neki igrači krenuli zagrijavati. Zapalili su baklje i krenuli prema jugu na kojem su se Manijaci tek skupljali, bacali baklje prema njima i krenuli skidati transparente.

Uslijedio je odgovor domaćih navijača koji su također utrčali u terenu, gosti su pobjegli i za sobom ostavili jednog navijača na kojeg je nasrnulo 10-15 Manijaka.

Tučnjava navijača na Grbavici: Horde Zla preko terena upali na jug i potukli se sa Manijacima

Mlatili su čovjeka na travi, a kako je ovaj ustao i ostao na nogama teško je objašnjivo kao i reakcija policije čiji šef je molio Horde zla da se smire i prestanu bacati stolice kao da je riječ o klincima u školi – piše novinar Indexa.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79