Fuad Kasumović objasnio zašto se želi sastati sa Draškom Stanivukovićem

Fuad Kasumović, novi stari gradonačelnik Zenice, bio je gost emisije Dan uživo.

Nakon što je u predizbornoj kampanji pobijedio koronavirus, u izbornoj trci pobijedio je i svoje protivkandidate, i to ubjedljivo.

Neki su tvrdili da je bio na korak od toga da se uopšte ne kandiduje za ove izbore, a o tome šta ga je natjeralo da ponovo izađe na crtu političkim protivnicima, Kasumović je za N1 kazao kako ga je natjeralo to što u tom gradu želi živjeti, želi živjeti u ovoj državi i želi napraviti bolji ambijent za sve građane svoga grada i svoje države.

Na naše pitanje šta je ono što su građani Zenice prepoznali u njegovom dosadašnjem radu i ponovo mu ukazali povjerenje, odgovorio nam je da to trebamo upitati građane Zenice.

“Izborna kampanja se ne radi mjesec dana kada je kampanja, to je mjesec laži kada sve stranke i pojedinci obećavaju kule, vile, gradove a ništa ne mogu ostvariti. Ako hoćete dobiti izbore, trebate raditi tri godine i Fuad Kasumović je to radio sve vrijeme – obilazio je građane i rješavao njihove probleme”, istakao je.

Govoreći o tome šta je obećao građanima naveo je da je on veoma iskusan čovjek i da sve što radi, radi prvi. “Ja sam jedan od pionira u tome koji pokazuje da pojedinci mogu promijeniti sistem. Glasači su govorili neće izaći na izbore, a ja sam vam primjer da pojedinac može promijeniti sistem i to tamo gdje je SDA bila najjača organiazcija. Prvi sam u državi održao pres-konferenciju kao nezavisni kandidat i rekao da neću održati nijedan predizborni skup. Nijedno predizborno obećanje nisam dao a dobio sam najviši procenat u čitavoj BiH glasova. Jedino u Banjaluci je više gradonačelnik dobio glasova jer ima više stanovnika”, izjavio je.

Za N1 je rekao i da želi otići u Banjaluku i sastati se sa novim gradonačelnikom Banjaluke Draškom Stanivukovićem.

“Ja sam veoma iskusan čovjek i želim mladom dečku sreću, on je ogroman uspjeh napravio i želim da mu pojasnim da ni ja nisam imao nijednog gradskog vijećnika i uspio sam da dobijem 2,5 puta više glasova nego 2016. godine. Želim mu pojasniti šta treba raditi. Dodik mu je obećao da neće dobiti sredstva, a ja sam to sve proživio. Samo neka nastavi ovako jako i da građani vide da radi a oni moraju to osporiti. Građani se naljute i u sljedećem mandatu će imati 67 posto birača”, naglasio je Kasumović u Danu uživo.

Kazao je i da otvaranje McDonald's nije obećao u kampanji, već da je to davno bilo. Istakao je da njegovi prijatelji koji vode tu firmu su došli u Zenicu da traže adekvatnu lokaciju te da je on objavio da je blizu realizacije toga.

Govoreći o predizbornom skupu u Zenici održanom kao podrška njegovoj kandidaturi, Kasumović je istakao da se on samo pojavio kao gost na tim skupovima. “Grupa mladih intelektualaca koji su molili da nose moje ime pozvali su me da dođem kad sam prebolovao koronu i oni će biti podrška Gradskom vijeću”, rekao je.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79