FUP lišio slobode 43-godišnjeg Sarajliju E.N., pronađeni mu kokain i oružje

FUP lišio slobode 43-godišnjeg Sarajliju E.N., pronađeni mu kokain i oružje


Policijski službenici Federalne uprave policije su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo proveli su operativnu akciju „Tunel“, zbog sumnje u izvršenje krivičnog djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. Krivičnog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine i člana 74. stav 1. Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije Kantona Sarajevo.

U sklopu navedenih aktivnosti, a po naredbi Općinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres porodične kuće i putničkog motornog vozila lica koje koristi E.N. (1980) iz Sarajeva, kojom prilikom je pronađena određena količina bijele praškaste NN materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain, vatreno oružje, vaga za precizno vaganje i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela.

Navedeno lice je nakon pretresa lišeno slobode, te će nakon kriminalističke obrade biti predato u zakonskom roku u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija