FUP na ulici lišio slobode dvije osobe, pronađen označeni novac, automatska puška, dva pištolja…

FUP na ulici lišio slobode dvije osobe, pronađen označeni novac, automatska puška, dva pištolja…


Jučer su policijski službenici Federalne uprave policije, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona realizovali su operativno-taktičku akciju ‘Game’ zbog sumnje u izvršenje krivičnog djela ‘Lihvarstvo’ iz člana 298. stav 3. i krivičnog djela ‘Iznuda’ iz člana 295. stav 1. Krivičnog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Mostaru, policijski službenici Federalne uprave policije su nakon primopredaje označenog novca lišili slobode lica D.Ć. (1981.) i S.L. (1980.) oba iz Mostara.

POGLEDAJ GALERIJU

Izvršen je pretres pokretne i nepokretne imovine u Mostaru koju pomenuta lice koriste, kojom prilikom je pronađena veća količina novca, automatska puška, dva pištolja, određena količina municije, dokumentacija, kao i drugi dokazi koji se mogu dovesti u vezi sa izvršenjem ovih krivičnih djela.

Navedena lice se sumnjiče da su oštećenoj osobi dali zajam uz ugovaranje nesrazmjerne imovinske koristi, tako što su tokom četverogodišnjeg perioda, koristeći silu i prijetnju od oštećene osobe zahtjevali da im predaje određene novčane iznose”, piše na službenoj stranici FUP-a.

Lica lišena slobode će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u zakonskom roku biti predata u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija