Gafovi političara u 2022. godini: Ko je napušen, ko promašen i šta je električni automobil?

Odlazeću 2022. godinu pamtit ćemo kao veoma tešku, prvenstveno zbog rekordne inflacije i astronomskih cijena.

Ipak, ni ova godina nije mogla proći bez gafova političara koji iz godine u godinu pokazuju da iznenađenjima s njima nema kraja.

Prvak u gafovima zasigurno bi mogao biti premijer FBiH Fadil Novalić. Jedan u nizu gafova je njegov pokušaj da objasni građanima šta su zapravo električni automobili. On je tom prilikom je dao svoju definiciju.

– Da građani lakše razumiju. Tamo imate nazive – plug in, strogi hibrid, blagi hibrid, električni automobil. Ono auto koje ima utičnicu da možete uključiti, je li, utikač, da možete uključiti utičnicu se subvencionira sa 10, 5 i 5 hiljada – pojasnio je Novalić.

Novalić je u Mrkonjić-Gradu građanima čestitao 25. novembar i poželio im, kako je kazao, “sretan Dan nezavisnosti”. Na čestitku su se tada nizali komentari, pa su neki pisali “novi dan, novi gaf”, dok su drugi stava da se radi o neznanju.

Ove godine ostat će upamćen i gaf Mahira Devića, koji je u periodu izborne kampanje na jednom od skupova SDA, kazao kako sa tog skupa SDA poručuje da će imati nulti stupanj u borbi protiv korupcije.

Bivši sastav Predsjedništva BiH ostat će upamćen po brojnim previranjima.

Izdvajamo jednu od odluka tadašnjih članova Predsjedništva Milorada Dodika, Šefika Džaferovića i Željka Komšića koji su dali saglasnost za korištenje helikoptera OSBiH u gašenju požara u Hercegovini koji su danima gutali sve pred sobom. Ipak, odluku su donijeli baš onda kada su požari ugašeni – i to usljed pojave kiše.

Ostat će upamćeno i to da su u ovoj godini Komšić i Dodik razmijenili čudne izjave.

U razgovoru s novinarima Željko Komšić zamoljen je da prokomentariše izjavu predsjednika RS Milorada Dodika da je “izabrao Banju Luku za prvu službenu posjetu inostranstvu”, Komšić je rekao:

– Pa vidite, ja da sam nepristojan čovjek, ja bih gospodinu Dodiku predložio, da se malo napuši… gandže. Ona smiruje živce, pošto je očito previše napet – zaključio je.

Dodik mu na to nije ostao dužan pa se oglasio na Twitteru i napisao:

– Komšić napušen ili nenapušen jednako je promašen.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79