Foto: Arhiva
Galićeva advokatica otkriva: Dobio je poziv za ispitivanje u Tužilaštvu BiH

Galićeva advokatica otkriva: Dobio je poziv za ispitivanje u Tužilaštvu BiH


Zoran Galić, zamjenik direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), prema tvrdnjama Tužilaštva BiH, trenutno se nalazi u Hrvatskoj.

Portal “Avaz” saznaje da je prošle sedmice dobio poziv za ispitivanje u ovoj pravosudnoj instituciji.

Nije u bjekstvu

Informaciju je potvrdila njegova advokatica Ivana Grizelj Ćorluka, koja navodi da se nisu odazvali pozivu jer je Galić na bolovanju.

Prema njenim riječima, dostavili su kompletnu medicinsku dokumentaciju Tužilaštvu BiH i SIPA-i kako bi obavijestili nadležne o njegovom zdravstvenom stanju.

“Gospodin Galić nije u bjekstvu, on je na liječenju u Hrvatskoj i nalazi se na bolovanju. Postoji medicinska dokumentacija o tome. Sve smo poslali Tužilaštvu. Poslali smo i SIPA-i, kao njegovom poslovdacu da vide da li je dokumentacija koju smo dali razlog da se on suspendira”, izjavila je Galićava advokatica.

Dodala je da postoji mogućnost da Galić dođe u BiH, ali da o tome odlučuju ljekari, s obzirom na to da je liječenje još uvijek u toku.

“Nezahvalno je govoriti o vremenu povratka. Ali nikada nije ni otišao u smislu da je pobjegao i da se neće vratiti. Kada će biti uvjeti, to će odrediti zdravstveno stanje. Neka Tužilaštvo sve provjeri”, rekla je ona.

Opravdanje nedolaska

Grizelj Ćorluka je otkrila da je stigao novi poziv za ispitivanje u Tužilaštvu BiH, ali da je nedolazak opravdan medicinskom dokumentacijom.

“Meni je kao braniteljici stigao novi poziv putem faksa da dođemo u Tužilaštvo. Ja sam odgovorila i poslala ovjerene prepiske medicinske dokumentacije. Zbog toga nismo ni došli. To je bilo prošli tjedan. Ovdje treba reći da Galić ne bježi da se proces odradi, ali nije u mogućnosti doći zbog liječenja i opravdali smo svoj nedolazak. Dapače, nama bi bilo drago da Tužilaštvo sve istraži, kao i gospodinu Galiću”, izjavila je Grizelj Ćorluka.

Dodala je da SIPA posjeduje potrebnu dokumentaciju kako bi kadrovska služba mogla utvrditi da li Galić treba biti na bolovanju ili suspendiran.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija