Garaža kod UKC-a je trebala da se završi u subotu, evo kako danas izgleda (VIDEO)

Međutim, radovi na objektu za koji je iz budžeta izdvojeno 35 miliona maraka su obustavljeni.

Izvođač radova, preduzeće „Marković invest R.M.“ iz Laktaša traži dodatnih pet miliona maraka i novo produženje roka za završetak objekta do kraja ove godine.

Nezvanično nadležni su spremni da prihvate uslove izvođača radova, ali se o tome još javno ne oglašavaju, zbog čega su svi veći radovi na garaži pauzirani, saznaje portal CAPITAL.

Garaža je trebala biti gotova u subotu 17. juna, ali je jasno da od toga neće biti ništa te da će još jedan rok biti probijen.

Uprava UKC-a smatra da je zahtjev investitora opravdan, dok u resornom ministarstvu za sada ćute.

Kada jednom bude završena, u nju će moći da se parkira oko 2.500 automobila. Do tada vozaći će morati da se snalaze po okolnim livadama i trotoarima.

Podsjećamo, radovi su počeli u junu 2020. godine, međutim odmah na početku pojavili su se problemi sa klizištem što je izvođaču izazvalo dodatne troškove na koje nije računao.

Ovaj projekat je u javnost često osporavan zbog prioriteta ulaganja prezaduženog zdravstvenog sektora Srpske, ali i zbog enormno visoke cijene koja bi mogla premašiti 40 miliona KM.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79