Gasi se još jedna tvornica u BiH: Radnici će dobiti otpremnine

Gasi se još jedna tvornica u BiH: Radnici će dobiti otpremnine


Nakon najave o zatvaranju proizvodnog pogona Prevent Leathera u Visokom zbog posljedica globalne krize, inflacije i promijenjenih uslova na tržištu, menadžment ove kompanije odlučio se obratiti javnosti te pojasniti svoju odluku.

– Jedan od ključnih razloga za gašenje Prevent Leathera jest kontinuirano smanjenje narudžbi iz godine u godinu u periodu poslije Covida. Inflacija i globalne krize su dodatno otežali poslovanje i stabilnost proizvodnog pogona. Stručnjaci kompanije izradili su detaljnu analizu koja je pokazala negativne rezultate u poslovanju, stoga je menadžment naše kompanije donio odluku o gašenju svog proizvodnog pogona, specijaliziranog za proizvodnju kožnih proizvoda – saopćili su iz Prevent Leathera, prenosi BiznisInfo.

Odluka o gašenju pogona donesena je s ciljem da se kompanija prilagodi promijenjenim uvjetima tržišta te da se osigura održivost poslovanja u budućnosti.

Ostale članice Prevent grupacije, kako je istaknuto, neće osjetiti posljedicu zatvaranja Prevent Leathera, te će nastaviti sa kontinuiranim radom insistirajući na kvaliteti svojih proizvoda i posvećenosti prema partnerima i kupcima.

U okviru procesa gašenja proizvodnje Prevent Leathera, dodaje se, trenutni radnici će biti zbrinuti skladno važećim zakonima i regulativama. Kompanija će osigurati otpremnine i podršku za traženje novih zaposlenja kako bi se olakšao prijelaz za zaposlenike koji će biti pogođeni ovom promjenom.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija