Vlasnik demantovao Antonelu (20): Sretan sam što ovakva osoba ne radi više kod nas. Napravila je više štete nego koristi”

Vlasnik demantovao Antonelu (20): Sretan sam što ovakva osoba ne radi više kod nas. Napravila je više štete nego koristi”


Nakon objave mlade Antonela Papić iz Travnika koja je sa javnosti htjela ispričati svoju ispovijest kako je raditi kod vlasnika travničkog ugostiteljskog objekta koji, kako ona tvrdi, joj nije isplatio platu, javio i vlasnik Igor Lovrinović koji želi demantovati njene navode.

Igor Lovrinović za portal Crna-Hronika tvrdi da je čist ko suza a ispao crn kao ovca.

Želimo istaknuti da smo svjesni nedavne objave gospođe Antonela Papić iz Travnika koja je iznijela svoje iskustvo rada u našem ugostiteljskom objektu Palačinka Bar Bueno. Smatramo važnim pružiti dodatne informacije kako bismo pojasnili situaciju i ispravili eventualne netačnosti u njenoj izjavi.

Prema Ugovoru o radu koji smo obostrano potpisali, otkazni rok iznosi mjesec dana, te se otkaz podnosi u pisanom obliku. Zasad nismo službeno primili njen otkaz. Gospođa Papić je demonstrativno istupila i izrekla činjenicu da „više ne želi raditi ni dana“ i da „sutra neće doći na posao“ što je izravno kršenje odredbi Ugovora o radu.

Antoneli (20) iz Travnika gazda ne želi isplatiti platu: Pošteno sam je zaradila, radila sam po 12 sati”

Važno je napomenuti da smo, prema istom Ugovoru, obavezni isplatiti plaću Zaposleniku najkasnije do 30. u mjesecu za prethodni mjesec. Pitam ja Vas, kada Vama „legne“ plaća, do kojeg datuma u mjesecu? Svjesni smo da nekima plaća bude odmah prvog narednog mjeseca, ali nekima bude i 20. ili čak i kasnije. Razumijemo da postoje različite dinamike isplate plaća, te da se zbog kompleksnosti obračuna i knjigovodstva zahtijeva dodatno vrijeme. Kao mala firma, radimo na tome da se obračuni izvrše pažljivo i u skladu s propisima. Svatko normalan će ovo razumjeti o čemu govorim.

Ove netačne tvrdnje su nanijele značajnu štetu reputaciji naše firme. Isto tako moram napomenuti da smo u međuvremenu, dok je trajala bespotrebna halabuka na nas, isplatili i plaću i doprinose za gosp. Papić.

Nažalost, današnje društvo često preferira negativne informacije, što rezultira bržim širenjem “crnjaka” nego pozitivnih vijesti. Ovakve netačne tvrdnje mogu ozbiljno ugroziti poslovanje i ugled tvrtke.

Razumijemo važnost transparentnosti u poslovanju, te smo uvijek otvoreni za dijalog i suradnju sa zaposlenicima kako bismo zajedno radili na rješavanju eventualnih nesuglasica.

Mogli bismo još puno toga reći o ovoj temi, no mislimo da je situacija otišla predaleko i da tu treba stati. Zahvaljujemo na razumijevanju.

S poštovanjem,

Igor Lovrinović – direktor


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija