Glumicu su izbacili iz stana na ulicu: Danas živi u domu za stare i nema novca za jednokrevetnu sobu

FOTO: KOD NAS DOMA/YOUTUBE/SCREENSHOT

Jadranku Matković pamtimo iz filmova „Hajdučki gaj“, „Čaruga“, „Bogorodica“. Međutim kako u 71. godini ne može više da se bavi glumom kao nekada, živi od penzije koja nije dovoljna za osnovne potrebe.

Naime, situacija se dodatno zakomplikovala zbog njenog narušenog zdravlja, a čiji je uzrok bio stres nakon izbacivanja iz stana. Jadranku su prije pet godina izbacili na ulicu, nakon čega je njena ljekarka tražila hospitalizaciju, te je potom smještena u dom za stara lica.

 

– Jedan mi je ljekar savjetovao da izbacim to iz glave jer, kada počnem vraćati film i razmišljati o tome, stvarno me dovodi do ivice ludila. Razboljela sam se, uništavalo me to, sve dok nisam spala na 39 kilograma i završila u bolnici. Nemoć da išta učinim bila je nepodnošljiva, zato sam i otišla u dom, rekla je.

Glumica je stacionirana u domu, ali živi u sobici sa cimerkom jer nema sredstava za jednokrevetnu. Jadranki fali oko 1500 KM za jednokrevetnu sobu, a to bi teško zaradila, s obzirom na to da tvrdi da posla u njenoj branši nema.

– Kad se nađeš u takvoj instituciji, ljudi te otpišu, nestao si iz javnog života. Gledam ko od starijih kolega uopšte radi. Malo ih je. Bilo bi lijepo ponovo snimati, ali nisam sigurna koliko sam fizički spremna za tempo rada od jutra do mraka. Dugo sam izvan toga, izjavila je Jadranka, a prenosi Nova.rs.

Ipak, ona se ne žali već je veoma zadovoljna uslugom u domu.

– Svi su fenomenalni! Njegovatelji, kuvarice, čistačice, servirke, svi se jako lijepo brinu o nama. Neočekivano su dobri, svaka im čast, kazala je.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79