Gori planina Prenj, u Neumu i Konjicu stanje nepromijenjeno

U utorak navečer oko 20.45 sati aktivirao se požar na planini Prenj, na lokaciji Golič – Ovča, izvjestili su u srijedu ujutro iz Operativnog centra Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Prema navodima mještana sela Jasenjani, iznad Bijelog Polja, kod Mostara, gori nisko rastinje i postoji opasnost da se požar proširi na veću šumu u blizini. Iz vatrogasne jedinice u Mostaru naveli su pak da požar nisu u mogućnosti gasiti zbog nepristupačnosti terena.

Stanje na požarištima na planini Žaba u Neumu je nepromijenjeno, ali stanovništvo i objekti nisu ugroženi. Iz Operativnog centra Neum će se o potrebi za angažiranjem helikoptera Oružanih snaga Bosne i Hercegovine izjasniti nakon obilaska terena.

Nepromijenjeno je stanje i na požarištima u Borcima i Glavatičevu kod Konjica. I dalje gore panjevi. Vatrogasci su na terenu, ali stanovništvo i objekti nisu ugroženi te nije potreban angažman helikoptera OSBiH.

U Čitluku i Stocu lokalizirani su požari u kojima je gorjela trava i nisko rastinje, dodaje se u saopćenju.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79