Gorica Dodik: “Sve je ukazivalo na to da bi moglo doći do ovakvih stvari i procjena je bila da se okupljanje zabrani”

Nije bilo govora mržnje, tvrdi “prva kćerka” RS

Ne prestaju se nizati osude nasilja nad pripadnicima LGBTQ populacije, koje se dogodilo sinoć u Banjoj Luci. Podsjećamo, batinaši, ili kako im pojedinci tepaju huligani, su napali aktiviste organizacije Bh. povorka ponosa. Jednom mladiću su razbili flašu od glavu. Tri osobe su zbrinute na IKC Banja Luka.

Čak kada su se žrtve obratile policijskoj patroli na ulici, tražeći zaštitu, policajci su im rekli da oni nemaju ništa s tim.

Srvar je, na prvi pogled, potpuno jasna. Na jednoj strani imate slabije koji su žrtve, a na drugoj imate nasilnike koji su pretukli nekoga ko nije činio ništa loše. Svakom normalnom je jasno koga treba osuđivati, odnosno ko je krivac, ili bi barem tako trebalo biti. Međutim, iako zvuči nevjerovatno, postoje i oni koji drugačije misle o tome ko je krivac. Među takve spada i Gorica Dodik, kćerka Milorada Dodika.

– Batina nije iz raja izašla i ne treba nikoga fizički maltretirati (sem pedofila). Sve je ukazivalo na to da bi moglo doći do ovakvih stvari i procjena je bila da se okupljanje zabrani. Posao Transparency International jeste da podgrijava već uzavrelu atmosferu.

Nije postojao nikakakav govor mržnje, neslaganje sa tim vidom promocije seksualne orijentacije nije mržnja. Moderno je javno pričati da se slažete sa paradiranjem ne bi li dobili par lajkova ili političkih poena, a u isto vrijeme privatno se zgražavati nad eksponiranjem na ulicama u tangama, kožnim hlačama, sa bičevima… E to zove dragi moji zove licemjerje i takvi “vas” mrze, a ne oni koji javno kažu svoj stav koji se vama ne dopada, napisala je Dodik na Twitteru.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79