Gorivo u BiH poskupljuje

Gorivo u BiH poskupljuje


Od maja do sredine do septembra cijene goriva bile su u padu, no u proteklih 20 dana primjetan je značajan tempo poskupljenja.

Predsjedavajući Grupacije za promet naftom i naftnim derivatima Privredne komore Republike Srpske, Đorđe Savić, najavio je da će ove sedmice doći do poskupljenja goriva na benzinskim postajama za pet feninga po litru.

“Prema trenutnim ulaznim parametrima, primjetan je rast rafinerijskih cijena, tako da će tijekom tjedna doći do korekcije cijena goriva na benzinskim postajama,” izjavio je Savić za Večernji list. On je dodao da se trenutno za litru dizela mora izdvojiti od 2,37 do 2,41 KM, dok je cijena benzina između 2,37 i 2,39 KM.

Glavni uzrok rasta rafinerijskih cijena su sukobi na Bliskom istoku, što se odražava i na korekcije cijena na benzinskim postajama. Savić je podsjetio da je u proteklom razdoblju došlo do kontinuiranog pada cijena, a sada se suočavamo s novim poskupljenjima.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija