Foto: N1
Poznati fotograf Paul Lowe ubijen, za sve osumnjičen njegov sin Emir

Poznati fotograf Paul Lowe ubijen, za sve osumnjičen njegov sin Emir


Ugledni britanski fotograf Paul Lowe podlegao je povredama koje je zadobio u subotu, 12. 10., u svojoj 61. godini u Los Angelesu.

Vijest o njegovoj smrti objavila je VII Academy putem svog Facebook profila, izražavajući duboku tugu zbog gubitka dragog prijatelja i kolege.

“S dubokom tugom dijelimo vijest o smrti našeg dragog prijatelja i kolege Paula Lowea, čiji je briljantan život prekinut u subotu u Los Angelesu. Paul je bio hrabar i voljeni drug, i duboko posvećen otac i suprug. Gubitak je šokantan i ogroman, a naša srca su uz njegovu suprugu i porodicu”, stoji u objavi.

Loweove fotografije opkoljenog Sarajeva su obišle svijet. Fotografije su objavljene u uglednim časopisima kao što su Time, Newsweek, Life, The Sunday Times Magazine, The Observer i The Independent. U Sarajevo je stigao tokom opsade i svakodnevno dokumentirao život Sarajlija.

Foto: The Post Conflict Research Centre

2005. godine je objavio knjigu “Bosnians” u kojoj je dokumentovao 10 godina ratne i poslijerante situacije u BiH.

Kako javljaju američki mediji, Lowe je izboden na smrt, a za njegovo ubistvo osumnjičen je njegov sin Emir.

“Dana 12. oktobra, zamjenici Šerifovog odjela okruga Los Angeles poslani su u područje oko Mt. Baldy Roada u blizini vodopada Stoddard Canyon, nešto prije 15 sati. gdje su otkrili čovjeka koji je patio od teške “traume gornjeg dijela trupa”, rekli su zvaničnici LASD-a u saopćenju za javnost.

Žrtva, koju su prijatelji identificirali kao 61-godišnjeg Paula Lowea, proglašena je mrtvom na mjestu događaja.

Istražitelji su ubrzo saznali da je još jedan muškarac viđen kako se udaljava velikom brzinom iz tog područja i na kraju se slupao automobilom samo nekoliko kilometara dalje niz cestu.

Vlasti su prvobitno pritvorile 19-godišnjaka, koji je sada identifikovan kao Emir Lowe, prema evidenciji LASD-a, prije nego što su ga uhapsili zbog sumnje da je počinio ubistvo, prenose američki mediji.

Prema vještačenju iz okruga Los Angeles, uzrok smrti 61-godišnjaka bila je ubodna rana u vrat.

Loweova kolegica Lara Jo Regan je za medije rekla kako je Lowe boravio u Kaliforniji kako bi riješio “neke porodične stvari”. Jo Regan i Lowe su se planirali naći, ali joj se danima nije javljao te je nakon toga pročitala vijesti o ubistvu.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija