Gračanica: Pet osoba lišeno slobode jer su opljačkali Turke

U Gračanici je lišeno slobode pet osoba zbog postojanja sumnje da su u 12/13. novembra opljačkali osam državljana Turske. Oteli su im veliku količinu novca, mobitele i druge predmete.

Uprava policije MUP-a TK se oglasila povodom ovog slučaja.

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona su, koordiniranim operativnim radom na rasvjetljavanju krivičnog djela Razbojništvo počinjeno 12/13.11.2023.godine na području grada Gračanica nad osam lica (državljana Turske, kojom prilikom je od istih otuđeno: veća količina novca, mobilni telefoni i drugi predmeti) identifikovali i oduzeli slobodu licima F.I., J.Dž., Ć.B., E.I. i H.M. koja se dovode u vezu sa počinjenjem navedenog krivičnog djela.

Dana 15.11.2023.godine nakon izvršene kriminalističke obrade i drugih poduzetih radnji u cilju dokumentovanja i rasvjetljavanja predmetnog krivičnog djela, Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona su na dalje postupanje uz Izvještaj predata lica: F.I., rođen 1986.godine i J.Dž., rođen 1993.godine, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Razbojništvo.

Dok su Ć.B., rođen 1995.godine, E.I., rođen 1998. i H.M., rođen 1991.godine danas privedeni u službene prostorije radi kriminalističke obrade te će isti uz Izvještaj biti predati postupajućem tužiocu na nadležno postupanje u zakonski predviđenom roku, takođe zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje navedenog krivičnog djela.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79