Grad Mostar nudi stipendije za deficitarna zanimanja: kuhari, konobari, keramičari i violinisti među stipendistima

Grad Mostar nudi stipendije za deficitarna zanimanja: kuhari, konobari, keramičari i violinisti među stipendistima


Grad Mostar je raspisao javni konkurs za dodjelu stipendija učenicima srednjih škola koji se školuju za deficitarna zanimanja.

U školskoj 2024./2025. godini, među deficitarna zanimanja ubrajaju se kuhari, konobari, keramičari, automehaničari, vozači teretnih vozila, električari, kao i violinisti.

Pravo na prijavu za stipendije imaju redovni učenici srednjih škola s prebivalištem na području Grada Mostara u posljednje tri godine.

Krajnji rok za podnošenje prijava je 10. septembar 2024. godine, nakon čega će, u roku od 30 dana, biti objavljena rang lista kandidata.

Stipendije za školsku 2024./2025. godinu bit će isplaćivane u deset jednakih rata, po 150 KM mjesečno. Detalji javnog konkursa bit će objavljeni na službenim internetskim stranicama Grada Mostara i u dnevnim novinama.

Ova inicijativa Grada Mostara ima za cilj podržati učenike u sticanju obrazovanja za deficitarna zanimanja, čime se nastoji ublažiti manjak kvalificirane radne snage u ovim sektorima i pružiti mladima priliku za sigurno zaposlenje.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija