Građani ogorčeni: U ovoj sarajevskoj ulici desilo se preko 100 saobraćajnih nesreća!

Već duži vremenski period u saradnji sa savjetom mjesne zajednice, nadležnom službom i Četvrtom policijskom upravom slala sam upite prema Direkciji za ceste Kantona Sarajevo u vezi sa potrebom saobraćajnih policajca duž ulice Adema Buće u Buča Potoku. Posljednji odgovor sam dobila prošle godine od Direkcije za ceste Kantona Sarajevo da zbog specifičnosti ceste i teretnih vozila koja svakodnevno saobraćaju , ležeće policajce je nemoguće postaviti te da će se pojačati horizontalna signalizacija i saobraćajni znakovi, što je u 2019. godini i urađeno.

Prema nezvaničnim podacima, samo u prošloj, 2019. godini u ulici Adema Buće desilo se preko 100 saobraćajnih nesreća.

S obzirom da se ležeći policajci ne mogu postaviti, na prošloj sjednici Općinskog vijeća uputila sam inicijativu prema vijećnicima na izjašnjavanje da se podnese zajednička inicijativa prema MUP-u Kantona Sarajevo da se dužinom ulice Adema Buće postave radari, kako bi se spriječio dosad preveliki broj saobraćajnih nesreća, prevenirale još veće štete, te spasili životi građana i male djece koja ovom ulicom idu prema školi i vraćaju se.
Ova inicijativa je danas jednoglasno usvojena.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79