Građani Buća Potoka ogorčeni radom ViK-a:  Kanalizacija i fekalije nakon kiše izlijevaju se na sve strane

Građani Buća Potoka ogorčeni radom ViK-a: Kanalizacija i fekalije nakon kiše izlijevaju se na sve strane


Redakciji portala Crna-Hronika javila se grupa građana sarajevskog naselja Buća Potok koji žive u ulici “Adema Buće” i u ulici “Sulje Jahića” koji su ogorčeni radom ViK-a i površnosti i lajkavosti njihovih radnika.

Poštovani, kao stanovnik naselja Buća Potok. Šaljem Vam apel, da vidite cirkus kakav se nastavlja u naselju Buća Potok a odnosi se na osnovni životni problem i potrebu kao što je kanalizacija.

Fenomen KJKP Vodovod-a i kanalizacija d.o.o Sarajevo nastavlja se i dalje u naselju Buća Potok. Prošlo je 10 dana kako sam pisao o ekološkoj katastrofi u ulici Adema Buće na spoju sa ulicom Sulje Jahića. Od moje objave pa do dana današnjeg bilo je pritisaka medija, portala čak je ovdje bila i ekipa državne televizije. Istina je da je pod medijskim pritiskom bilo određenih radova, ali to tek predstavlja veliki cirkus.

Istina je da su bili predstavnici “KJKP Vodovod i kanalizacija d.o.o Sarajevo” i uradili jedan veliki apsurd. Dvije kritične tačke koje su bile izrovljenje sa namjerom da se tu postave kanalizacione cijevi, zatrpane su bez da je izvršeno bilo kakvo saniranje ili postavljanje kanalizacionih cijevi.

Sada kanalizacija teče ispod zemlje mimo svih cijevi što će vrlo brzo napraviti totalnu ekološku katastrofu. Odnosno čitavu ovu parcelu natopiti vodom i fekalijama. Dok manje izljev kanalizacije nisu ni pokušali sanirati, već su ostavili da i dalje teče pored stambenih objekata.

Odvodne kanalizacione cijevi ne postoje, tačnije kanalizacija teče strmim dijelom odmah pored stambenih objekata, osim što prijeti kućama koje se nalaze odmah do kanalizacije, isto tako prijeti svim prolaznicima prometnih stepenica. Nakon svake kiše ovdje imamo jednu ekološku katastrofu velikih razmjera.

Kanalizacija i fekalije nakon kiše izlijevaju se na sve strane, čitavim stepenicama, po privatnim dvorištima.

U kanalizacionim vodama nalaze bakterije i virusi, koji mogu izazvati bolesti ako ljudi dođu u kontakt sa zagađenom vodom. To može dovesti do epidemija i širenja zaraznih bolesti.

Ponavljam da su ovdje bili predstavnici ViK-a iskopali kritične tačke, nakon toga zakopali bez bilo kakvih aktivnosti.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija