Građani Ilidže izašli na protest nakon ubistva mladića: Prestanite nam ubijati djecu!

U sarajevskom naselju Otes sinoć je došlo do fizičkog obračuna više osoba. Kako ja potvrđeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova KS, inicident im je prijavljen u 22.25 sati.

Nezvanično, migranti su pravili probleme u kafani, nakon čega su pozvani mladići kako bi ih izbacili. Nakon toga je došlo do obračuna. Navodno su sijevale letve i noževi. Prema riječima okupljenih, nesretnog mladića su nečim udarili u glavu.

Sinoć u 22,25h obaviještena je policija Kantona Sarajevo da je u ulici Barska, područje općine Ilidža došlo do međusobne tuče više lica, te da ima povrijeđenih.

Na mjesto događaja su izašli policijski službenici i ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo čiji ljekar je konstatovao smrt jednog lica, državljanina BiH, J.B. (1984), dok su dva lica zadobila tjelesne povrede, zbog kojih su prevezeni na ukazivanje ljekarske pomoći i zadržani su na daljem liječenju na Klinici za torokalnu hirurgiju KCUS-a.

Jedno od dva povrijeđena lica zadobilo je teške tjelesne povrede opasne po život, dok su kod drugog konstatovane lakše tjelesne povrede.

O svemu navedenom upoznat je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji je izašao na mjesto događaja i rukovodio uviđajem.

Prema do sada prikupljenim saznanjima u vezu sa izvršenim krivičnim djelima “Ubistvo” i “Teška tjelesna povreda” dovode se tri NN lica-migranta. Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom dežurnog tužioca, preduzimaju mjere i radnje na rasvjetljavanju i dokumentovanju počinjenih krivičnih djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca, stoji u saopćenju MUP-a KS.

(VIDEO) Poturak na licu mjesta: Pitam se ko je sljedeći, moje dijete tvoje dijete?

Građani Općine Ilidža okupili su se danas u Maloj Aleji i iskazuju nezadovoljstvo zbog ubistva sugrađanina. Nakon ubistva Jasmina Berovića, mladića koji je smrtno stradao u fizičkom obračunu koji se dogodio sinoć na području Ilidže na Facebook-u se pojavio poziv građnima za izlazak na protest, piše Hayat.

Ubili su nam migranti našeg brata sarajevskog. Raja, dođite danas na Ilidžu. Da stanemo mi u kraj ovom zulumu … Jer će to neko biti sutra od nas !! Mala Aleja … 13 h, stoji u pozivu na jednoj od sarajevskih Facebook stranica.

Načelnik Općine Ilidža Senaid Memić izrazio je žaljenje i osudio nemili događaj koji se desio sinoć u u naselju Otes u kojem su migranti ubili jednog muškarca, a dvojicu teško povrijedili.

Jutro nakon ubistva u sarajevskom naselju Otes: Građani ogorčeni, prepričavaju detalje obračuna

Memić je kazao i kako općina ne može preuzeti brigu o 3.000 migranata bez ikakve pomoći i da policija mora ograničiti njihovo kretanje.

Ovo što se desilo u Otesu dovodi do obaveze da porodici izrazim saučešće, a od odgovornih za red i sigurnost zatražimo da ne dozvole nekontrolisano kretanje i kršenje zakona osobama za koja su odgovorni. Ne može se preuzeti briga o 3.000 migranata, a da lokalna zajednica bude isključena od svega što donosi u zajednicu nepotrebne obaveze – naveo je.
Aktuelni načelnik je zatražio da se istraži odgovornost svih koji u tome moraju obezbjediti uslove.

Još jednom porodici iskreno saučešće, dijelimo njihovu bol – poručio je Memić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79