Građani ispred suda čekaju presudu: Nisvet Mujkić (26) u stanju teškog pijanstva Golfom usmrtio Vanju Rudić (13)

Grupa građana, mahom Prnjavorčana, okupila se pred zgradom Okružnog suda u Banjoj Luci uoči izricanja presude Nisvetu Mujkiću (26), optuženom da je u stanju teškog pijanstva Golfom usmrtio Vanju Rudić (13) u centru Prnjavora.

Nisvet Mujkić koji je vozilom usmrtio djevojčicu se pokajao: Kriv sam što sam toj porodici uzeo sve u životu!

Građani su došli da podrže roditelje stradale devojčice Ljiljanu i Lazu Rudića. Traže pravdu, te da se Mujkiću izrekne najstrožija kazna od 15 godina zatvora.

Djevočicin otac Lazo s prijateljima

Foto: O. Matavulj

Oko zgrade suda pojačane su mjere sigurnosti pa prilaze sudu čuvaju pripadnici Sudske policije Republike Srpske, uz asistenciju pripadnika PU Banja Luka.

Optužnicom Mujkiću se na teret stavlja najteži oblik ugrožavanja javnog saobraćaja. Ranije je priznao da je vozio pijan sa 2,01 promila i to nasilničkog vožnjom od najmanje 105,6 kilometara na sat na mestu gde je brzina ograničena do 40 kilometara na sat.

Tragedija se dogodila 10. oktobra prošle godine u 21.29 časova u ulici Laze Lazarevića u Prnjavoru. Vanja je stajala na pločniku čekajući oca Lazu da dođe po nju, kada je na trotoaru u nju udario Golf, kojim je upravljao Mujkić i na mjestu je usmrtio prenosi Avaz.

Nisvet Mujkić (25) priznao krivicu za nesreću u kojoj je poginula 13-godišnja djevojčica: Žao mi je!

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79