Građani javljaju da bijeli kombi kidnapuje djecu po BiH. Policija: To je laž

Bh. javnost potresle su priče o pokušaju otmice djece koje u posljednje vrijeme se šire društvenim mrežama.

Posljednja u javnost je plasirana početkom septembra. O pokušaju otmice 9. prijavu je zaprimila tuzlanska policija.

U ulici Mehmeda Šerbića u blizini Jalske džamije neko je pokušao oteti 12-godišnjaka koji se vraćao iz škole, slučaj je prijavila majka.

Kako je kazala, pored dječaka se zaustavio automobil kojeg je vozila nepoznata osoba, koja mu je ponudila da ga odveze do kuće. Nakon što je odbio, nepoznata osoba je pokušala otvoriti vrata međutim dječak je pobjegao i nakon što je došao kući, kazao je da ga je neko pokušao oteti.

Petnaestak dana kasnije ponovo informacija o otmici.

Na društvenim mrežama jedan od građana Tuzle je objavio kako je ponovo pokušana otmica na bulevaru, a zatim je opisao: „Bijeli kombi Ford Tranzit. Čovjek pedesetih godina, ćelav“.

Dodaje da je isti kombi ponovo viđen na Senjaku, a zatim se dalje uputio prema Slavinovićima.

Roditeljima je uputio poruke opreza a kazao je da je slučaj prijavljen policiji.

No, čini se da policija nije obaviještena o ovom slučaju.

“Provjere su izvršene za 20., 21. i ovo jutro 22., nemamo prijave za pokušaj otmice djeteta – kazali su za Hayat iz Odnosi s javnošću MUP-a Tuzlanskog kantona.

Roditeljima se savjetuje da u slučaju potrebe i zapažanja bilo kakvih sumnjivih osoba ili vozila, građani dojave sumnju policiji na 122.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79