Građani pokazali ljubav prema svom gradu: Očišćeni kameni zidovi česme na Baščaršiji

Građani pokazali ljubav prema svom gradu: Očišćeni kameni zidovi česme na Baščaršiji


Na Facebook stranici “Građanska inicijativa za bolje i ljepše Sarajevo” objavljene su fotografije koje prikazuju nekoliko žena kako vrijedno čiste kamene zidove česme na Baščaršiji, jednom od najprepoznatljivijih kulturno-historijskih lokaliteta u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, piše Crna hronika.

Ova volonterska akcija, koja je izazvala oduševljenje među Sarajlijama, pokazuje kako pojedinci mogu doprinijeti očuvanju i unapređenju svog grada. Na fotografijama se jasno vidi trud i predanost dviju žena koje su se odlučile na ovo neobično, ali izuzetno značajno djelo kako bi doprinijele očuvanju kulturne baštine Sarajeva.

Objavljene fotografije su naišle na veliki odjek u zajednici, a mnogi građani su pohvalili trud i rad volontera. U komentarima ispod objave, Sarajlije su izrazili zahvalnost i oduševljenje što su neki od njih prepoznali potrebu da se aktivno uključe u očuvanje kulturnih dobara svog grada.

“Ovo je divan primjer kako mali koraci mogu napraviti veliku razliku. Hvala ovim hrabrim ženama što su pokazale koliko ljubavi imaju prema svom gradu,” napisala je jedna od korisnica na Facebooku.

Sarajevo, grad prepoznatljiv po svojoj bogatoj kulturnoj baštini i historijskim znamenitostima, prije nekoliko dana bilo suočeno s neobičnom situacijom.

Sarajevska česma, smještena u srcu Baščaršije, poznata po svojoj hladnoj i pitkoj vodi, iznenada je “presušila”. Međutim, dan poslije, voda iz ove česme ponovo teče, na radost svih građana i posjetilaca.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija