Građani primijetili oklopna vozila MUP RS: “Nema razloga za zabrinutost”

U okviru programa obilježavanja Dana policije Republike Srpske i 30 godina Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, u srijedu, 02. marta 2022. godine od 11,00 do 13,00 časova na Trgu slobode u Trebinje biće održan taktičko-tehnički zbor MUP-a i koncert Policijskog orkestra.

Na taktičko-tehničkom zboru građanima će biti prikazana sredstva, oprema i naoružanje policijskih službenika MUP-a – Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije i redovne policije, saopćeno je iz MUP-a RS.

Ova godišnjica biće obilježena nizom drugih manifestacija širom Republike Srpske.

Raspored dešavanja:

– 2. marta, Trg slobode u Trebinu

– 9. mart, Trg Republike Srbije u Istočnom Novom Sarajevu

– 16. mart, Trg kralja Petra I Karađorđevića u Bijeljini

– 23. mart, ulica Svetog Save u Doboju

– 28. mart, Trg majora Zorana Karlice u Prijedoru

– 30. mart, Trg Krajine u Banjaluci

Građani su već primijetila policijska vozila na ulicama pa nadležni poručuju da nema razloga za zabrinutost jer je riječ o obilježavanju Dana policije Republike Srpske.

Iz Oružanih snaga Bosne i Hercegovine su također saopćili da izvršavaju svoje redovne misije i nisu u povišenim mjerama borbene gotovosti.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79