Građani sa influenserima skupili više od 125.000 KM za onkološke pacijente u TK

Građani sa influenserima skupili više od 125.000 KM za onkološke pacijente u TK


Kampanja “I ti možeš biti ta osoba!” koju je pokrenula Fondacija tuzlanske zajednice s ciljem prikupljanja sredstava za uređenje onkološkog odjeljenja UKC Tuzla do sada je prikupljeno 125.406,38 KM.

Cilj ove kampanje je da se osiguraju finansijska sredstva u iznosu od 250 hiljada KM, a 2985 donatora doniralo je navedeni iznos za četiri dana.

“Pored nabavke opreme i uređenja onkološkog odjeljenja UKC-a u Tuzli, sva dodatna sredstva preusmjeriti ćemo na unapređenje uslova na onkološkim odjeljenjima na kliničkim centrima u Zenici, Mostaru i Banja Luci. Stoga, pozivamo sve prijatelje i poznanike u zemlji i inostranstvu te predstavnike biznis sektora da pruže podršku u ovoj kampanji. Uređeno okruženje u kojem onkološki pacijenti borave i obezbijeđeno udobno mjesto za sjedenje ili ležanje može značajno smanjiti stres i imati veliki uticaj na sam ishod liječenja”, navedeno je u opisu na doniraj.ba.

Podsjećamo, Fondacija tuzlanske zajednice pokrenula je kampanju na inicijativu sugrađanina Mirze Mustafagića, koji je okupio grupu aktivista – influensera iz cijele BiH, a ideja je bila da se obezbijede bolji uslovi za onkološke pacijente na UKC Tuzla.

Ovoj akciji pridružio se i Grad Sarajevo koji je donirao deset hiljada KM.

Donacije su dali građani Bosne i Hercegovine iz cijelog svijeta. Ukoliko želite dati svoj doprinos detaljne podatke o načinu uplate potražite na stranici doniraj.ba.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija