Građani se žale da nisu dobili redovnu novčanu naknadu, iz Službe kažu da su izvršili uplatu

Građani se žale da nisu dobili redovnu novčanu naknadu, iz Službe kažu da su izvršili uplatu


Više građana Sarajeva kontaktiralo je redakciju portala Crna-Hronika kako bi iskazali zabrinutost i ogorčenje povodom ne primanja novčane nadknade koju kao nezaposlene osobe u Kantonu Sarajevu primaju.

Kako je potvrđeno iz „Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ uplata je izvršena u ponedjeljak 4.12.2023. godine ali građani kažu da ni 2 dana poslije objave novac nisu dobili.

“Obavještavamo vas da je Javna ustanova „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ Sarajevo izvršila uplatu redovne novčane naknade nezaposlenim osobama za mjesec novembar, u ponedjeljak 04.12.2023. godine.” – rečeno je iz „Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ .

Šta kažu građani?

“Možete li putem vašeg portal objaviti upit zašto nikome nisu uplaćene naknade? Meni i mojim prijateljima, nikome nisu uplaćeni novci. Čudno iako su javno objavili da su izvršili uplatu. Biro kaže da je novac uplaćen a banke kažu da zovemo biro.” – izjavio je prvi čitatelj.

Nakon smo par trenutaka, kontaktirao nas je još jedan Sarajlija kojem isto nije uplaćen novac.

“Znate li šta se dešava sa uplatom naknade za nezaposlene? Bio sa u Sparkasse na Ilidži gdje lično podižem uplatu i nema novca. Ne sumnjam da se još ljudi nije žalilo. Treba da mi legne 477 KM” – izjavio je drugi ogorčeni Sarajlija.

“Meni nije leglo mojih 507KM” – govori treći čitatelj portala Crna-Hronika.

Kao dokaz da im nije uplaćeno ništa, poslali su izvode iz banaka.

“Poštovana, zahvaljujemo se na Vašem javljanju. Uvidom u sistem Vaš račun je aktivan. Molimo da provjerite sa Zavodom da li su izvršili uplatu, te ukoliko jesu da nam dostavite dokaz o uplati kako bi mogli izvršiti provjeru. Lijep pozdrav, Ziraat Banka BiH” – oglasili su se iz Ziraat Banke

Međutim građani se i dalje pitanju gdje su pare?

Prema zvaničnim podacima Zavoda za informatiku i statistiku KS – Vlada Kantona Sarajevo u glavnom gradu je trenutno 51.751 nezaposlene osobe i to:

  • Centar 6.072 23,19%
  • Hadžići  4.021 32,44%
  • Ilidža  8.836 28,00%
  • Ilijaš  4.004 38,75%
  • Novi Grad 13.981 24,70%
  • Novo Sarajevo 6.028 20,23%
  • Stari Grad 4.606 26,62%
  • Trnovo 436 31,92%
  • Vogošća 3.767 27,30%

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija