Građani traže još parkinga i zelenila

Građani koji žive u mjesnoj zajednici Marindvor nedavno su s predstavnicima Općine Centar razgovarali o problemima u svome naselju te o projektima koje bi Općina trebala realizirati. Nedostatak parkinga, loše ceste i neplanska gradnja samo su neki od problema koji muče građane iz centralne gradske mjesne zajednice.

Loša politika

Predsjednik Savjeta MZ Marindvor Zvonimir Bošnjak rekao nam je da mnogi projekti nisu dobro izdefinirani.

– Do sada se vodila loša politika prostornog planiranja. Svjedoci toga su objekti koji ne idu u korist građana. Mi to više nećemo dozvoliti. Puno više pažnje ćemo posvetiti razvoju ovog naselja da bude primjereno potrebama građana – ističe Bošnjak.

Kada su u pitanju novi projekti, građani se najviše bune zbog planirane izgradnje visokih zgrada koje će, kako je rekao Bošnjak, zatvoriti protok zraka zbog čega će doći do zagađenja.

– Žrtvujemo zdravlje građana i djece. Tražit ćemo primjerenu spratnost. Iz Općine su nam rekli da će novi neboderi na Marindvoru biti u nivou SCC-a, mi ćemo se tome usprotiviti. Nećemo više šutjeti – kazao je Bošnjak.

Parking je jedan od velikih problema mještana Marindvora. Bošnjak tvrdi da se taj problem godinama ne rješava.

Mještani su nam se požalili na razne probleme, od parkinga do loših ulica i cesta punih rupa.

– Asfalt u Kranjčevićevoj ulici je dotrajao. Sramota je da imamo takvu ulicu u centru grada – kazao je Enver Ajanović.

Istog mišljenja je i Kasim Salispahić, koji kaže da je ova ulica kao makadam.

Hasna Ljubović rekla nam je da treba malo više zelenila prenosi Avaz.

Stambeni objekti

– Prije Kranjčevićeve ulice uopće nemamo zelenila. Ne razumijem ni „nasrtaje“ da se grade stambeni objekti na Hastahani. Treba nam park za djecu i da poštuju želje građana – poručuje Ljubović.

– Treba napraviti parking kod Opće bolnice, a ne da stoji po 20 automobila ispred parkinga i zatvore veći dio naselja – kaže Amar Fejzagić.

Plaćaju, a nemaju gdje ostaviti vozilo

Arnela Delić tvrdi da je najveći problem nedostatak parking mjesta.

– Stanari plaćaju parking mjesto ispred svojih zgrada, a nemaju gdje ostaviti vozilo – kaže ona.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments