Gradonačelnica reagovala na izjave izraelske veleposlanice: Nećemo podleći pritiscima

Povodom oglašavanja u javnosti izraelske veleposlanice Galit Peleg, Gradska uprava Grada Sarajeva odbacuje sve njene navode kao neistinite.

”Gradonačelnica Grada Sarajeva Benjamina Karić od početka sukoba osudila je jasno ubijanje svih nedužnih civila, stoga tendenciozne izjave koje imaju za cilj diskreditaciju gradonačelnice i Grada Sarajeva ne prihvatamo da bilo ko nameće. Isto tako, želimo naglasiti da, niti izraelska veleposlanica, niti bilo ko drugi, ne može krojiti stavove Grada i nikakvim pritiscima Grad nije i neće podlijegati.  Iz Grada Sarajeva upućujemo isključivo poruke mira cijelom svijetu”, saopćeno je iz Stručne službe gradonačelnika Grada Sarajeva.

Grad Sarajevo poziva veleposlanicu da svoju snagu, umjesto na širenje ovakvih neistina, usmjeri na pozivanje za iznalaženje rješenja za dobrobit nedužnog palestinskog i izraelskog naroda.

Podsjećamo, izraelska veleposlanica u BiH sa sjedištem u Tirani Galit Peleg reagirala je na istup gradonačelnice Sarajeva na današnjem skupu podrške Palestini.

“Ako podržavate Palestince zašto ne osudite Hamas“?, upitala je izraelska veleposlanica na svom Twiter profilu.

“Hamas je počinio masakr u Izraelu, a zatim je koristio Palestince u Gazi kao živi štit. 550 Hamasovih raketa ispaljenih na Izrael palo je u Gazi, ubilo Palestince, uključujući i bolnicu Al-Ahli u Gazi”, navela je na Twitteru izraelska veleposlanica reagirajući na istup sarajevske gradonačelnice na današnjem skupu podrške Palestini.

Skup podrške narodu Palestine, koji se od 7. oktobra nalazi pod kontinuiranom vatrom i granatiranjem iz Izraela, održan je danas ispred sarajevske Vijećnice.

Sudionicima podrške obratila se gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić koja je naglasila kako je taj grad uvijek bio na pravoj strani historije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79