Gradonačelnik Banje Luke već mjesecima obećava zemlju mladim bračnim parovima: Sad će morati davati đedovinu

Gradonačelnik Banje Luke već mjesecima obećava zemlju mladim bračnim parovima: Sad će morati davati đedovinu


Nakon što mu je propao plan podjele gradskog zemljišta u Banjoj Luci, gradonačelnik Draško Stanivuković izgleda je krenuo sa podjelom svoje.

Naime, Stanivuković je imao ideju da besplatno dijeli placeve za gradnju, no to mu je zabranjeno od institucija RS, a u sklopu predizborn kampanje, nadošao je na novu ideju.

I to da dijelu svoju đedovinu.

“Odem ja kući i kažem svom ocu. Ćale moj dobri, imamo mi puno đedovine. Moja porodica ima zemlje u Motikama, Kuljanima. Dat ću ja svom narodu da pokažem da je moguće. Od naše zemlje smo isparcelisali da počnemo sa podjelom besplatnih placeva”.

Gradonačelnik Banje Luke već mjesecima obećava zemlju mladim bračnim parovima. To je nemoguće, obavijestile su ga institucije.

Tokom posljednjih mjeseci tvrdio je kako grad na raspolaganju ima 1.000 placeva i naglasio da očekuje da će ih biti još više. Oglašavalo se Pravobranilaštvo, pravnici, odbornici, svi su pričali kako Stanivuković obećava nemoguće. Za sve to vrijeme u Gradsku upravu slivali su se podaci prijavljenih mladih bračnih parova.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija