Gradonačelnik koji je zaboravio na đake i studente: Kamenjaković želi graditi teniski teren u Živinicama

Gradonačelnik Samir Kamenjaković i predstavnik firme “Se-Sarajka” potpisali su Ugovor za izgradnju prvog teniskog igrališta na području Grada Živince. Ukupna vrijednost investicije je 92.578,59 KM. Projekat se finansira zajedničkim sredstvima Grada Živinice i Turističke zajednice TK, i to 75.000 KM Grad Živinice i 22.000 KM Turistička zajednica TK. Izgradnja teniskog igrališta je planirana u blizini stadiona sa plastičnom travom za djecu kod Gradskog parka Konjuh, a izvođač radova je živinička firma “Se-Sarajka”.

Ništa od stipendija: Kamenjaković naložio Komisiji da se sjeti đaka i studenata do danas, oni ih opet zaboravili

“Zaista mi je drago da idemo kompatibilno razvoju Grada i potreba naših sugrađana i da smo došli do sofisticiranog dijela potrebe kada je u pitanju izgradnja teniskog terena. U Gradskom parku smo uradili teren za basket i novi stadion sa plastičnom travom za djecu, te smo željeli u tom dijelu ponuditi sve ugođaje kako za rekreaciju tako i aktivni sport za našu djecu i mlade. Bolje je da se nalaze na terenima za sport gdje će svoje kreacije provoditi kroz sportske aktivnosti.

Iz tog razloga smo odlučili ponuditi što više sadržaja, među kojima će biti i prvi teniski teren koji će biti u blizini Grdskog parka i navedenih sportskih terena. Vrijednost projekta je oko 93 hiljade konvertibilnih maraka. Napravili smo projekat izgradnje tako što ćemo tenisko igralište zimi moći koristiti kao klizalište. Zaista mi je drago što ćemo u Živinicama napraviti još jedan progres i da će Živinice dobiti prvo tenisko igralište u Gradu Živinice i ja se nadam da će to biti motivacija našoj djeci i mladima da se počnu aktivno baviti ovom vrstom sporta i da time promovišemo Živinice na još jedan način.

Sramotan odnos prema đacima i studentima: Na isplatu stipendija od grada Živinice čekaju više od pola godine

Trudimo se da Grad Živinice zadovolji što više potreba naših sugrađana, a najvažija stvar je da se mladi osjećaju dobro u Gradu Živinice. Sljedeća stvar o kojoj razmišljamo jeste da moramo uraditi i atletsku stazu i nadam se da ćemo ubrzo i to moći realizovati. Cilj je da kompletiramo ponudu koju Grad treba ponuditi našim sugrađanima”, istako je ovom prilikom gradonačelnik Samir Kamenjaković.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79