Granična policija BiH lišila slobode više osoba

Granična policija BiH lišila slobode više osoba


Pripadnici Jedinice granične policije BiH Bijeljina, 21. jula 2022. godine, lišili su slobode osobu inicijala S.V. (1971.), državljanina Republike Francuske.

Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Bijeljini zbog krivičnog djela „izbjegavanje davanja izdržavanja“. Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Rača i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Dan ranije, 20. jula 2022., službenici Jedinice GPBiH Trebinje lišili su slobode državljanina R. Hrvatske, A.P. (1996.). Utvrđeno je da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona raspisalo potragu zbog krivičnog djela „razbojništvo“. Kontroliran je na ulasku u BiH na prijelazu Klobuk i predat službenicima Policijske uprave Mostar.

Službenici Jedinice GPBiH Aerodrom Sarajevo, 19. jula 2022., lišili su slobode osobu inicijala M.M. (1989.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Visokom zbog krivičnog djela „učestvovanje u tuči“. Državljanin BiH na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigao je letom iz Frankfurta. Predat je službenicima Centra sudske policije u Kantonu Sarajevo.

Službenici Jedinice GPBiH Zvornik, 18. jula 2022., lišili su slobode osobu inicijala S.K. (1985.), nakon što je utvrđeno da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu zbog krivičnog djela „posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“. Bh. državljanin je kontroliran na izlasku iz BiH na prijelazu Zvornik i predat službenicima MUP-a Kantona Sarajevo.

Službenici Jedinice GPBiH Izačić, 17. jula 2022.,lišili su slobode osobu inicijala S.M. (1985.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Bugojnu zbog krivičnih djela „pronevjera u službi“ i „lažno prijavljivanje“. Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u našu zemlju na prijelazu Izačić. Predat je službenicima Centra sudske policije u Unsko-sanskom kantonu.

Službenici Jedinice GPBiH Orašje su 16. jula 2022. lišili su slobode osobu inicijala J.O. (1997.) prilikom ulaska u BiH na prijelazu Orašje. Utvrđeno je da su za ovom bh. državljankom Općinski sud u Banovićima i Općinski sud u Živinicama raspisali potrage zbog krivičnih djela „krađa“. Predata je službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija