Foto: Ilustracija (Fotografija ne prikazuje događaj iz teksta)
Granični policajci spriječili krijumčarenje 19 osoba

Granični policajci spriječili krijumčarenje 19 osoba


Pripadnici Jedinice granične policije BiH Gradiška, 14. septembra 2023. godine, spriječili su krijumčarenje 19 osoba afroazijskog porijekla u graničnom pojasu na području Bosanske Gradiške, saopćila je Granična policija.

Krijumčarenje je otkriveno prilikom nadzora državne granice i kontrolom putničkog motornog vozila Opel, bh. nacionalnih oznaka. Vozilom je upravljao D.M. (1986.), državljanin Bosne i Hercegovine.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo Krijumčarenje osoba, o navedenom događaju je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva BiH, prema čijoj je naredbi državljanin BiH lišen slobode i protiv istoga Tužilaštvu BiH bit će dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Krijumčarenje osoba.

Krijumčareni strani državljani nisu posjedovali identifikacione dokumente, a u Upitnicima za migrante su izjavili da dolaze iz Afganistana (18) i Republike Turske (1). Među krijumčarenim migrantima je i šestero djece. U toku je daljnji rad na ovom slučaju.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija