Gratz: Dok pričate o Sebiji I., oni spremaju nametanje Vukoje za sudiju Ustavnog suda BiH

Gratz: Dok pričate o Sebiji I., oni spremaju nametanje Vukoje za sudiju Ustavnog suda BiH


Zastupnik Demokratske fronte Dennis Gratz oglasio se uoči sutrašnje sjednice Zakonodavno-pravne komisije Predstavničkog doma Parlamenta FBiH.

On je na društvenoj mreži X skrenuo pažnju da se priprema “novi perfidni pokušaj neustavnog nametanja Marina Vukoje”.

“Naravno da je danas dominantna vijest navodno neprikladno vladanje gospođe Izetbegović na nekom sarajevskom parkingu, a ne debakl koji nam se sprema u Briselu (pa je bilo neophodno da pošaljemo čak 40 karikaturalnih ljezihljebovića o nasem trošku), ili sutrašnji novi perfidni pokušaj neustavnog nametanja gosp. Vukoje, HDZ-ovog kadra sa bijesnih 0 dana sudskog iskustva, za suca Ustavnog suda BiH…

Neće vam, kolegice i kolege iz Trojke, ama baš nista pomoći da skrenemo pažnju s vaše istorijske pronevjere suverenosti ove države, haman jednogodišnjeg ustavnog nasilja, kompromitiranja njenih granica i sistema sigurnosti i bijednih pokušaja postavljanja temelja za dalje etnonacionalne podjele u zemlji.

Nećemo zaboraviti, jednom kada svijet, ovaj što građansko živi kod sebe, a nama manje vrijednima podvaljuje sve drugo, konačno shvati da nema kockanja s vrijednostima. (Ima ih samo i branjive su, ako vrijede bilo kada, bilo gdje, za bilo koga.) Možda ce onda biti prekasno. Ali mi svejedno nećemo zaboraviti”, naveo je Gratz.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija