GSS Sarajevo širi svoj tim: Volite pomagati drugima? Pomozi im da budu još bolji

GSS Sarajevo širi svoj tim: Volite pomagati drugima? Pomozi im da budu još bolji


Gorska služba spašavanja Sarajevo širi svoj tim i traže ljude koji će im pomoći u spašavanju ljudskih života, zdravlja i imovine na planinama, stijenama, speleološkim objektima, urbanim područjima, kao i na ostalim nepristupačnim terenima.

Službu čine alpinisti, speleolozi, visokogorski planinari i skijaši koji su posebnom obukom osposobljeni za sve tehnike gorskog spašavanja i pružanja prve medicinske pomoći uključujući i spašavanja na vodi i pod vodom, spašavanja uz pomoć helikoptera, te potrage na nepristupačnim terenima uz pomoć potražnih pasa.

Služba broji oko 200 članova, a i ti možeš postati njihov član.

Voliš pomagati drugima, spreman si na timski rad, dinamične obuke i usavršavanja? Prvi korak ka učešću u spašavanju unesrećenih počinje tvojom prijavom na konkurs za prijem novih članova GSS – Stanica Sarajevo.

Stekni nove vještine i pomjeri vlastite granice.

Osim gorskog i stijenskog spašavanja, primjene alpinističkih i speleoloških tehnika spašavanja u jamama i pećinama, potraga za unesrećenim je vrlo bitna specijalnost u izvođenju spasilačkih intervencija i spašavanja od prirodnih i drugih nesreća. Tim K9 se bavi potragom i spašavanjem unesrećenih osoba uz pomoć potražnih pasa.

Voliš zimske sportove, posjeduješ odličnu formu? Spašavanje sa vertikalnog transporta je samo jedan od zadataka naših spasioca. Za brži pristup i evakuaciju unesrećene osobe sa raznih nepristupačnih terena spasioci koriste helikoptersko spašavanje.

Osim u organizaciji spašavanja, naši timovi učestvuju i u prevenciji nesreća, na osiguravanju sportskih i turističkih aktivnosti, kao i raznih planinarskih skupova.

Posjeduješ znanja iz oblasti medicine i želiš ih primijeniti kroz volonterski rad? Pružanje prve medicinske pomoći na uređenim skijalištima za vrijeme dežurstava ili na potencijalno opasnim područjima tokom intervencija je vrlo važan segment pri spašavanju.

Želiš biti dio tima spašavanja na vodi i pod vodom? Naš tim spasilaca prolazi obuku u organizaciji Rescue 3 Internacional Europe kao i kurseve ronjenja sa drugim međunarodnim spasilačkih službama i spreman je odgovoriti svakom izazovu.

Pomozi nam da budemo još bolji, postani član GSS – Stanica Sarajevo!

Prijaviti se možeš putem linka.

Konkurs za prijem novih članova je otvoren do 30. 4. 2024. godine.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija