GSS Tuzla pokrenula kampanju za nabavku putničkog kombija: Spasioci trebaju prijevoz

GSS Tuzla pokrenula kampanju za nabavku putničkog kombija: Spasioci trebaju prijevoz


Gorska služba spašavanja (GSS) Tuzla, koja se već dugi niz godina posvećuje spašavanju života i imovine u teško pristupačnim područjima, pokrenula je kampanju za prikupljanje sredstava s ciljem nabavke putničkog kombija, piše Crna hronika.

Ova inicijativa je odgovor na hitnu potrebu za poboljšanjem efikasnosti i sposobnosti ekipe da brzo reaguje u kriznim situacijama.

GSS Tuzla trenutno koristi privatna vozila za transport svojih spasilaca, opreme i unesrećenih osoba, što predstavlja značajan izazov u operativnom smislu. Kako bi se omogućila brža i koordiniranija intervencija, neophodno je nabaviti specijalizirani putnički kombi.

Prema riječima predstavnika GSS-a, trenutna praksa korištenja više manjih vozila za prevoz spasilaca i opreme nije samo neefikasna već i skupa i zahtjevna.

“U slučajevima kada je život u pitanju, svaka sekunda je važna. Nabavkom kombija, naš tim bi mogao reagovati brže i efikasnije, što direktno utječe na sigurnost ljudi u našoj zajednici,” poručili su.

Za realizaciju ove ključne nabavke, potrebna su sredstva u iznosu od 28.000,00 KM. Do sada je prikupljeno 15.315,25 KM, što predstavlja 54,70% od cilja. Kampanja traje još 11 dana, a preostalo je prikupiti još 12.684,75 KM kako bi se ostvario željeni cilj.

Donacije se mogu uputiti online, putem banke, ili direktno u blagajnu Fondacije tuzlanske zajednice.

Osim što će omogućiti bržu i efikasniju reakciju, nabavka kombija ima dugoročne pozitivne efekte za zajednicu.

“Ova nabavka će ne samo poboljšati naše operativne sposobnosti, već će također omogućiti bolju obuku i saradnju sa svim relevantnim partnerima. Time se jača sigurnost i zaštita svih građana Tuzlanskog kantona,” dodali su.

Građani i kompanije mogu pomoći donacijom bilo kojeg iznosa, što će biti od velike pomoći u postizanju cilja kampanje. Donacije se mogu izvršiti putem žiro računa u banci ili direktno u prostorijama Fondacije tuzlanske zajednice.

Više informacija o kampanji i načinu doniranja dostupno je na web stranici Fondacije tuzlanske zajednice ili putem e-maila filantropija@fondacijatz.org.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija