Hadžić: Ugostitelji u KS su u problemima, ali strahota je kada se vidi snimak Vlakova iz zraka

Vlada Kantona Sarajevo prihvatila je prijedlog Kriznog štaba Ministarstva zdravstva tako da u narednom periodu neće raditi ugostiteljski objekti, kladionice, bazeni, teretane, sportski i spa centri.

Kafićima i restoranima je do 12. aprila ostavljena mogućnost šalterske prodaje i dostave, a policijski sat je na snazi od 21 do 5 sati. Ova informacija ponovo je izazvala nezadovoljstvo sarajevskih ugostitelja, koji trpe velike gubitke i koji su već brojne uposlene poslali na biroe za zapošljavanje.

Tužna slika iz Sarajeva: Koliko je poguban koronavirus u KS

– Ja ću reći protiv sebe. Znam da su sve kolege ugostitelji u velikim problemima, ali strahota je kada sam vidio snimak sarajevskog groblja Vlakovo iz zraka.

Zbog velike stope smrtnosti u našoj zemlji, mislim da je totalno zatvaranje, ali ne samo Kantona Sarajevo, nego cijele Bosne i Hercegovine jedino rješenje. I da taj pravi lockdown traje minimalno tri sedmice. Naravno, uveo bih za ulazak i izlazak obavezan negativan test na koronavirus – kaže za Faktor Amir Hadžić, predsjednik Udruženja hotelijera i restoratera BiH.

Uputio je apel svim nivoima vlasti.

– Kontrola na granicama uz masovno vakcinisanje dalo bi rezultat. Naravno, apelujem na sve nivoe vlasti da pomognu da radnici i poslodavci prežive. Ne treba nam puno. Također, molim građane da se pridržavaju propisanih mjera, ali i nadležne da se mjere provode na nivou cijele BiH. Imam informacije da se mjere vrlo malo ili gotovo nikako ne poštuju – ističe Hadžić za Faktor.

Korona odnosi živote: U martu preminulo 1.555 osoba


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79