Halid Žunić optužen za ugrožavanje sigurnosti: “Prijetio ženi ispred kladionice Premier”

Halid Žunić optužen za ugrožavanje sigurnosti: “Prijetio ženi ispred kladionice Premier”


Okružno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu optužilo je Goraždanina za ugrožavanje sigurnosti

Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu, Područna kancelarija u Višegradu je nakon provedene istrage optužilo Halida Žunića za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

Prema navodima iz optužnog akta, koji je potvrdio Osnovni sud u Višegradu, ovaj 33-godišnjak je 22. augusta prošle godine oko 15.30 sati u Novom Goraždu, u Ulici Božidara Goraždanina bb, ugrozio sigurnost N. S. ozbiljnom prijetnjom da će nju ili njoj blisko lice lišiti života, teško tjelesno povrijediti ili nanijeti drugo zlo.

– On je ispred sportske kladionice Premijer koja se nalazi u Novom Goraždu, u Ulici Božidara Goraždanina bb, nakon kraće rasprave oštećenu povukao za majicu prema sebi, te joj rekao da će je ubiti, zaklati, nanijeti povrede njoj i njenoj djeci.

To je kod N. S. stvorilo psihičke povrede u vidu poremećaja prilagođavanja sa značajnim promjenama mentalnog i socijalnog funkcionisanja, koji se manifestuje epizodama novog proživljavanja trauma u kratkotrajnim sjećanjima u snovima i noćnim morama, anksioznosti, strahom za sopstveni integritet i integritet porodice, stoji u optužnici Okružnog tužilaštva.

Žunić će se uskoro naći u sudnici kako bi se izjasnio o navodima iz optužnog akta.

Foto: Ilustracija


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija