Hamdija Kocić veličao Arkana i vrijeđao žrtve u Srebrenici: “Dobio godinu dana uvjetne kazne”

Hamdija Kocić veličao Arkana i vrijeđao žrtve u Srebrenici: “Dobio godinu dana uvjetne kazne”


Općinski sud u Sarajevu uvjetno je, na godinu dana, osudio Hamdiju Kocića koji se teretio da je na 11. juli prošle godine pjevao pjesme koje veličaju Arkana i njegove “Tigrove” te vrijeđao žrtve genocida u Srebrenici, potvrđeno je iz ovog suda za Detektor.

Kako je iz Općinskog suda u Sarajevu rečeno za Detektor, Kocić je nakon razmatranja sporazuma o krivnji osuđen uvjetno na godinu, s provjerom od tri godine, zbog izazivanja narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti.

Prema optužnici, Kocić je 11. jula 2023. u ulici Nikole Šopa – s ciljem i svjestan da svojim ponašanjem izaziva narodnosnu i vjersku mržnju i netrpeljivost, i znajući da se navedenog dana vrši ukop posmrtnih ostataka žrtava genocida – na javnom mjestu uzvikivao te psovao Srebrenicu i vrijeđao na nacionalnoj osnovi.

On se teretio da je pjevao pjesme koje veličaju Arkana i njegove “Tigrove” te vrijeđao žrtve genocida u Srebrenici, pokazujući rukama prema građanima koji su se nalazili na prozorima stambene zgrade.

Na ovu presudu ne postoji pravo žalbe.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija