Hapsi sve: Aćimović pali alarm, vrijeme je za akciju

Bosna i Hercegovina, označena visokim stepenom korupcije i masovnim iseljavanjem stanovništva, suočava se s ključnim izazovima u ekonomskim perspektivama za tekuću godinu. Draško Aćimović, ekonomski analitičar, iznio je svoje viđenje situacije u emisiji “Federacija danas”.

Govoreći o nadolazećoj 2024. godini, Aćimović je pozvao na optimizam i promjene.

“Želim da gledamo naprijed, da idemo naprijed. Mislim da je 2024. za BiH prekretnica, jedna velika raskrsnica. Ili će loši političari sa svojim lošim politikama, kriminalom i korupcijom do kraja uništiti ovu zemlju ili će se BiH riješiti tih politika i takvih političara,” naglasio je Aćimović.

Analitičar je istakao važnost trougla koji čine dobro pravosuđe, uspješna politika i ekonomski razvoj za društvo.

“Dobro i uspješno pravosuđe povlači dobru politiku, a dobra politika je vezana za razvoj i dobru ekonomiju,” dodao je.

Važno je za BiH da se pojave ljudi poput rumunske tužiteljice Laure Kovesi, koja je hapsila sve, ili Gruzijca Davida Sakvarelidzea, gdje je došlo do nulte stope korupcije, poručuje Aćimović.

Uoči izazova i prilika koje nosi 2024., Bosna i Hercegovina se nalazi na kritičnoj tački, gdje će odluke političkih lidera odrediti budućnost zemlje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79