Haris Č. (32) dilao speed, kokain i heroin. Sada će mu se suditi

Na prijedlog Kantonalnog tužilaštva HNK, rješenjem Općinskog suda u Konjicu, određen je jednomjesečni pritvor Harisu Č. (32), iz Konjica zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga.

Haris Č. se sumnjiči da je 27.10.2023. godine, oko 08:20 sati, u ulici Civilnih žrtava rata broj 8., u Konjicu, pretragom stana, garaže, putničkog motornog vozila i teretnog motornog vozila koje koristi osumnjičeni, utvrđeno da je neovlašteno posjedovao i radi prodaje držao veće količine droge.

Osumnjičeni je kako se navodi posjedovao oko 220 grama smeđe praškaste tvari, 60 grama bijele praškaste tvari, 280 grama bijele praškaste tvari, tvari koje svojim izgledom asociraju na opojne droge “heroin”, “speed-amfetamin” i “kokain” te digitalnu vagu, mobilni telefon marke “iPhone 14 Pro”, vakumirku, PVC vrećice za vakumiranje, plinski pištolj marke “ekol firet Magnum” i kutiju sa 50 komada metaka “kaiser”.

Iz Kantonalnog tužilaštva HNK ističu da je osumnjičeni Haris Č. povratnik u vršenju ove vrste krivičnih djela, a zbog kojih je i izdržavao kaznu zatvora.

“Tužiteljstvo je predložilo sudu da se pritvor osumnjičenom Harisu Č. odredi iz razloga jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo, za koje se može izreći kazna zatvora u trajanju od tri godine ili teža kazna. To je Općinski sud u Konjicu prihvatio i ocijenio sasvim utemeljenim i opravdanim, te odredio mjeru pritvora osumnjičenom”, navode iz tužilaštva HNK.

Kantonalno tužilaštvo HNK ističe da u suradnji sa MUP-om HNK PU Konjic nastavlja poduzimanje istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo krivično djelo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79