Haris Vranić više neće biti ministar: Postaje direktor Opće bolnice?

Već duže vrijeme se priča o rekonstrukciji Vlade Kantona Sarajevo, a sada su se pojavile informacije da bi se to i u skorijem vremenu moglo dogoditi. Ipak, pored smjene kadrova Stranke za BiH, Klix.ba saznaje da bi moglo doći do još nekih promjena.

Sve više se spominju navodi da će uskoro biti pokrenuta procedura smjene dva ministra iz SBiH-a i to ministra Almira Bečarevića i Emira Dedovića, dok vladajuća koalicija dodatno usaglašava stavove za naredne moguće smjene i ustupke.

Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk tim povodom je za Klix.ba naglasio da je sigurno da će biti rekonstrukcija Vlade KS, ali nije precizirao datum kada bi se to moglo dogoditi.

“Ono što je sigurno da će biti rekonstrukcija. Ne bih licitirao o vremenu pošto još nije sve usaglašeno za naredne korake”, kratko nam je poručio Uk.

Ono što je novo u cijeloj priči jeste da bi moglo doći do zamjene u Ministarstvu zdravstva. Kako Klix.ba saznaje resorni ministar Haris Vranić bi mogao podnijeti ostavku, a postoje indicije da bi on trebao biti imenovan za novog direktora Opće bolnice u Sarajevu.

Vranića bi mogao na mjestu ministra mogao zamijeniti Alen Pilav, kadar SDP-a.

Podsjetimo, stranke Trojke su na izborima dobile 18 zastupnika, ali izlaskom Redže Lemezana oni više nemaju potrebnu većinu da sami formiraju Vladu Kantona Sarajevo. Iako je na prvi pogled izgledalo da će opozicija uspjeti oboriti Vladu KS i imenovati novu Vladu, očekivati je da će u narednom periodu vrlo vjerovatno doći do rekonstrukcije postojeće Vlade KS i da će Trojka imati stabilnu većinu.

Vladajuća Trojka zasigurno ima 17 zastupnika, ali je sve izvjesnije da će im se priključiti dvije zastupnice koje su napustile SBiH, a to su Admela Hodžić i Elza Gaković, uz zastupnika ZNG-a Damira Marjanovića.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79