Haris Zahiragić: Upravo je Trojka odbila finansijski podržati odbranu “Dobrovoljačke”

Haris Zahiragić: Upravo je Trojka odbila finansijski podržati odbranu “Dobrovoljačke”


Haris Zahiragić, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo optužio je Trojku (SDP, NiP i Naša stranka) da nisu podržali inicijativu za finansijsku podršku optuženim braniocima u predmetu “Dobrovoljačka”.

“Ne moram posebno objašnjavati značaj pravne odbrane političkog, vojnog i policijskog vrha Republike Bosne i Hercegovine u ovom politički montiranom procesu, kojim se želi promjeniti karakter agresije na Bosnu i Hercegovinu! Ejup Ganić, Hamid Bahto, Hasan Efendić, Fikret Muslimović, Zaim Backović, Jusuf Pušina, Bakir Alispahić, Enes Bezdrob, Ismet Dahić, Mahir Žiško… Ne treba nama Dodik, mi smo izgubili u miru, ono što gore nabrojani nisu u ratu”, napisao je Zahiragić.

On je obavijestio javnost kako je Skupština Kantona Sarajevo odbila prihvatiti i još četiri SDA-ove inicijative.

Predložio je da se radnicima u KS isplati neoporeziva pomoć zbog inflacije i rasta troškova života u iznosu od 1.080 KM, da Vlada KS zastupnicima dostave sve ugovori za učešće Kantona Sarajevo na sajmu “EXPO” i detaljan izvještaj o utrošku svih sredstava, da Vlada Kantona Sarajevo odmah i bez odlaganja utvrdi adekvatan Program subvencije za energente (plin, drva, pelet, struja, Toplane) u procentualnom iznosu koji prati rast inflacije i da se odmah i bez odlaganja, započne Projekat uvođenja mjerača u sva domaćinstva koja su u sistemu javnog centralnog grijanja sa ciljem ukidanja paušalnog plaćanja usluge grijanja iz ekonomskih razloga za penzionere i druge kategorije, a koji bi smanjili grijanje i prestali plaćati grijanje zraka otvaranjem prozora.

Njegove inicijative su podržali DF, Stranka za BiH, ali i SDP-ov Irfan Čengić.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija